365 locuri de vazut

10 obiective “must see” din Africa

1

Cei care vor sa descopere cele mai frumoase regiuni din lume trebuie sa ajunga neaparat in Africa. Haideti sa pornim la drum.

afric

Valea Regilor din Egipt. Valea Regilor se afla in apropiere de orasul Theba, azi Luxor, pe malul de vest al Nilului. In aceasta vale se afla 63 de morminte ale faraonilor si ale altor nobili construite intre secolele 16-11 inainte de Christos. Cel mai celebru este cu siguranta cel al lui Tutankhamon.

Kilimanjaro din Tanzania. Kilimanjaro ajunge pana la o altitudine de 5000 de metri si este cel mai mare munte din Africa. Este un veritabil must see din Africa cu o panorama fantastica, cu ghetari si cu rezervatia Uhuru Peak. Regiunea inferioara a muntelui merita si ea o vizita.

Fish River Canyon. Mai putin cunoscut ca Marele Canion din Arizona., Fish River Canyon este cel mai mare canion din lume. Este si  unul din cele mai vizitate locuri din Namibia, unde poti merge pe un drum de 90 de km unde traiesc antilope, zebre, cai salbatici si peste 60 de specii de pasari.

Raul Omo din Etiopia. Daca esti in cautarea unui loc plin de cultura trebuie sa ajungi la raul Omo unde traiesc peste 50 de triburi din care multi mai raman fideli obiceiurilor. O descoperire ideala pentru cei care iubesc cultura africana. In plus, Valea Omo este cea care ofera peisaje care iti vor taia respiratia.

Masai Mara din Kenya. In fiecare an se pot observa pe campiile din Masai Mara din Kenya si Serengeti din Tanzania migratia unor mii de antilope, de zebra si alte animale. Este cea mai spectaculoasa fauna de pe pamant.

Sossusvlei Namib Desert National Park, Namibia. Acest parc national este facut din argila si sare si este protejat de imensele dune de nisip de un rosu minunat, un simbol al Namibiei.

Muntii Virunga din Africa de Est. Aflati la frontiera cu Uganda, Rwanda si Congo, acest lan de munti vulcanici adaposteste si cel mai important parc national din Africa. Muntii au o frumusete incredibila si sunt casa gorilelor de munte.

Craterul Ngorongoro din Tanzania. Este un sit unic din patrimoniul Unesco care se intinde pe aproximativ 19 km. La marginile craterului mai traiesc inca populatia masai in corturi dar ai hipopotami, rinoceri negri, zebre, gazele si lei.

Delta Okavango din Botswana. Aceasta delta este una din cele sapte minuni naturale ale lumii. Este un labirint de lagune, de canale de ape ascunse si de lacuri magnifice cu o fauna foarte bogata.

Piramdele din Egipt. Cu siguranta ca sunt cele mai celebre. In total sunt 100 iar cele mai celebre sunt cea a lui Kheops. Sfinxul lui Giza este una din cele mai vechi dar si une din cele mai mari statui din lume.

Pe care alegi sa il descoperi?

Comentezi?

comentarii

Ce mai poti citi?

 • chinaaa

  De ce sa vizitezi China?

  Asia adaposteste 48 de tari. Atunci intrebarea logica este urmatoarea: de ce sa vizitezi China si nu o alta tara din Asia? Vom raspunde la aceasta intrebare in cele ce urmeaza. Deoarece China este una din cele mai mari tari de pe planeta, gasim aici o multime de situri turistice, numeroase find cele care au…

 • stres

  5 alimente care pot diminua nivelul de stres

  Stresul reprezinta felul in care raspunde organismul in fata situatiilor periculoase. In acele momente, nivelul de adrenalina urca, un hormon care poate declansa o serie de raspunsuri nervoase care ne pregatesc fie pentru lupta, fie pentru fuga. Si chiar daca persoanele nu reactioneaza mereu pe moment prin intermediul unui raspuns fizic rapid, organismul este cel…

 • pantofi

  Pantofi pe care orice femeie trebuie sa ii aiba

  Toata lumea stie, pantofii sunt punctul slab al femeilor. Chiar daca au zeci de perechi in dulap cu siguranta vor mai multe, si mai multe. Fiecare pereche de pantofi in parte trebuie sa fie adaptata unei tinute, unui stil precis. Iata care sunt pantofii pe care orice femeie trebuie sa ii aiba. Balerinii. Indemodabili, balerinii…

 • saltea-copii-md

  Alegerea unei saltele pentru copii – Toxicitatea este un factor critic de luat in considerare

  Atunci cand cumpara o saltea de copii, parintii cred, de obicei, ca pretul si confortul sunt cele mai importante aspecte, neglijand cel mai critic factor – daca salteaua este non-toxica. Toxicitatea este un factor esential de luat in considerare cand vine vorba de sanatatea unui copil. O saltea tipica este plina de chimicale si poate…

 • calatorie

  Planifica calatoria de vis in cinci etape facile

  Planificarea unei calatorii nu inseamna doar alegerea destinatiei si consultarea previziunilor meteorologice. Planificarea unei calatorii reprezinta un proces destul de complex insa necesar pentru evitarea aparitiilor unor probleme. Buget limitat. Pentru a fi sigur de faptul ca iti respecti bugetul, trebuie sa tii cont de o multime de factori in momentul planificarii calatoriei: schimb valutar,…

reduceri online
 

Panouri Solare

Panouri Solare