3 trucuri ca sa te simti mai bine in pielea ta

Lipsa de tonus, probleme cu somnul, dureri de stomac, piele uscata si deshidratata…toate acestea sunt adesea provocate de o alimentatie dezechilibrata. Din fericire, exista cateva solutii simple pentru a combate toate aceste probleme. Iata trei trucuri ca sa te simti bine in pielea ta.

happy-girl

Gata cu rontaitul. Esti tentata adesea sa consumi biscuiti sau tablete de ciocolata dupa-amiaza? Incearca sa renunti la acest obicei prost deoarece aceste alimente sunt bogate in zaharuri si in materii grase. Daca ai nevoie de o solutie in cazul in care ti se face pofta de rontait, alege un fruct precum marul al carei aciditate actioneaza in mod natural impotriva poftei de mancare. Incearca sa eviti consumul de alcool, mult prea bogat in calorii. Ideal ar fi sa iei un mic dejun compus din:

  • 2 felii de paine cu unt si dulceata bio ;
  • un produs lactat ;
  • un fruct ;

In ceea ce priveste pranzul, poti consuma legume si proteine. Astfel, vei reusi sa eviti rontaitul intre mese sau gustarile.

Mizeaza pe alimente detox. Pentru a elimina deseurile din organism, fa o cura cu asa-zisele alimente si bauturi detox. In ceea ce priveste fructele, opteaza pentu lamaie, kiwi, mar, ananas sau grapefruit. In ceea ce priveste legumele, poti consuma sflecla, morcovi, ridiche neagra, varza, fenicul sau sparanghel.

Daca nu stii cum ar trebui sa consumi aceste alimente, opteaza pentru smoothie-uri si sucuri proaspete care sa iti permita sa combini fructele si legumele. Pentru a da consistenta meselor tale, foloseste orez alb. In ceea ce priveste proteinele, alege-le pe cele provenite din peste, pui sau carne slaba.

media_140730646226933700

Gluten, lactoza – ai grija la intolerantele alimentare. Dureri abdominale, diaree…ai putea suferi de o intoleranta alimentara, la gluten de exemplu. In acest caz, doar un regim alimentar care exclude total aceste produse care contin gluten te poate ajuta. In ceea ce priveste lactoza, aceasta este prost tolerata din cauza degradarii peretelui intestinal provocate de alergia la gluten. In acest caz, faina de secara sau de grau va fi inlocuita cu faina de orez sau de porumb.