365 de alimente sanatoase: Coaja de portocala

Coaja de portocalaDesi nu poate fi introdusa la alimente si de cele mai multe ori este aruncata, coaja de portocala poate sa ofere numeroase beneficii unui om, avand efecte impresionante atat in ceea ce priveste sanatatea cat si in ceea ce priveste utilitatea in casa. Daca mananci portocale si vrei sa arunci coaja, gandeste-te de doua ori, deoarece aceasta este mult mai valoroasa decat lasa sa se vada la prima impresie.

Iata cateva motive excelente pentru care ar trebui sa o pastrezi:

  • Reduce presiunea din sange si colesterolul. Evident, nu este extrem de gustoasa daca este consumata fara nimic altceva, insa pusa in salate, supe, ceai sau iaurt poate sa fie deosebit de placuta. In plus, ajuta la numeroase probleme medicale, cum ar fi colesterolul, tensiunea sau digestia.
  • Are proprietati anticancer. Cu atatea alimente care au astfel de proprietati, ai zice ca nu ar mai trebui sa existe cancer in lume. Cu toate astea, exista multe alte alimente care il produc. Coaja de portocala reuseste sa lupte impotriva cancerului de stomac, de gat sau de esofag, reusind sa il reduca cu pana la 50%;
  • Este excelenta pentru casa. Pe langa beneficiile din sanatate, poate fi folosita in foarte multe locuri din casa. Coaja de portocala poate fi foloita pentru curatenie, pentru lustruirea lemnului sau pentru improspatarea aerului. Cu siguranta ti-o amintesti pe bunica punand coaja de portocala pe soba pentru a oferi un miros placut in camera. Poti face acelasi lucru si nu vei mai avea nevoie de spray-uri sau solutii scumpe de improspatare a aerului;
  • Da o aroma excelenta prajiturilor. Chiar daca se foloseste mai mult coaka de lamaie pentru prajituri, coaja de portocala este si ea deosebit de gustoasa. Dulciurile au o aroma deosebita daca sunt preparate cu ajutorul acestui ingredient.

Stii alte alimente minune? Lasa un comentariu si o sa scriem despre ele :).