5 alimente care influenteaza mirosul corpului

Toata lumea acorda foarte mare importanta igienei corporale, mirosului si imaginii pe care o transmite. Dar uneori, in ciuda unei igiene impecabile, uneori anumite persoane se confrunta cu un miros neplacut al corpului. De ce oare?

un_sucre_present_dans_la_viande_rouge_favorise_le_developpement_du_cancer

Numerosi factori sunt cei care pot influenta in mod negativ mirosul corpului. Poate fi vorba despre genetica, starile emotionale, despre boli, etc. Dar in special, ceea ce se regaseste la noi in farfurie. Care sunt alimentele care pot influenta mirosul corpului?

Carnea rosie. Este principalul aliment care poate cauza mirosuri neplacute atunci cand este consumata in cantitati mari. Este compusa in principal din aminoacizi care sunt eliberati in timpul digestiei si care se regasesc astfel in sudoare. Pot lua contact astfel cu bacteriile prezente in mod natural la suprafata pielii.

Ceapa si usturoiul. Doua alimente care pot provoca o respiratie neplacuta. Aceste legume pot contine numerosi compusi sulfurosi care pot provoca cele mai neplacute mirosuri.

Broccoli, conopida si varza. Aceste legume din familia cruciferelor contin molecule care vor fi metabolizate de organism si care sunt responsabile cu mirosul asemanator cu cel de unt ranced care este eliminat mai apoi prin transpiratie.

Alcoolul. Cei care consuma alcool in mod frecvent se vor confrunta cu un miros al corpulul schimbat radical. Acest lucru se datoreaza faptului urmator: corpul nostru trateaza alcoolul ingerat la fel ca si o toxina pe care va incerca sa  oelimine prin toate mijloacele posibile. 90% din el ca fi degradat de catre corpul nostrum in acid acetic. Restul de 10% va fi eliminat printre altele prin intermediul transpiratiei de unde si acest miros permanent extrem de neplacut atunci cand se consuma in mod frecvent.

Lipsa fructelor si legumelor. Vegetalele toate contin o molecula celebra, pe numele sau clorofila. Aceasta actioneaza la noi in corp pe post de « menajera » care curata organismul si care distruge bacteriile care sunt responsabile cu mirosul corporal. Dar daca meniul tau nu pre contine fructe si legume aceste bacterii se pot multiplica in libertate si pot provoca mirosuri extrem de neplacute. Nu degeaba se recomanda sa se consume cinci fructe si legume pe zi.