Aiosif

5 alimente care te ajuta sa te mentii in forma toamna

Daca toamna care isi va face in curand apariitia, iti evoca unele arome precum cafeaua cu dovleac, trebuie sa te pregatesti, deoarece acest anotimp vine cu o multime de miresme delicioase si alimente sanatoase. Care sunt cele mai bune alimente ale sezonului?

46479490

Merele. Merele sunt foarte populare toamna. Nu degeaba. Sunt foarte bogate in antioxidanti si fibre, elemente foarte importante pentru ca organismul sa fie sanatos si care sunt foarte greu de gasit altundeva, mai ales in alimentele preparate. Merele au o concentratie foarte importanta de pectina, o fibra solubila care poate facilita digestia si care absoarbe excesul de apa.

Feniculul. Este o leguma foarte delicioasa si crocanta, usor dulce, care este in intregime comestibila, de la bulbi la tije. Este ingredientul cheie din numeroase preparate italienesti si este foarte bogate in vitamina B, dar si in potasiu, doua elemente cheie foarte benefice pentru sanatatea cardiovasculara.

Feniculul are si un nivel foarte ridicat de antioxidanti iar bulbii sai sunt sursa de vitamina C. Este deci de mare ajutor pentru a intari sistemul imunitar.

Ierburile. Ierburile precum rozmarinul, patrunjelul sau salvia sunt plantele toamnei prin excelenta. Sunt cele care confera o savoare minunata preparatelor tale. Ouale sunt delicioase alaturi de rozmarin sau de cimbru. Salvia se potriveste de minune cu lintea, o sursa foarte buna de proteine, dar si cu morcovii, foarte bogati in vitamina A, calciu, magneziu si fosfor.

Varza kale sau varza creata. Cu siguranta ca ai auzit pana acum vorbindu-se despre beneficiile acestor superalimente. Iar toamna este cel mai bun anotimp pentru a le savura. Pe langa faptul ca sunt bogate in proteine vegetale, fibre, folati sau minerale precum fosforul, potasiul, calciul sau zincul, varza kale este cea mai buna sursa de acizi alfa-linoleici, un acid gras omega 3.

Perele. Coaja acestui fruct delicios in anotimpul toamna are un nivel foarte ridicat de fito-nutrienti fenolici, cu cele mai bune virtuti anti-inflamatorii. Studiile au demonstrat faptul ca perele por reduce riscul de a suferi de diabet de tip II, datorita prezentei flavonoizilor, care contribuie la mentinerea unui nivel optim de insulina in organism.