Aiosif

5 alimente surprinzatoare care contin calciu

Cel mai adesea avem tendinta sa credem ca putem gasi calciu doar in produsele lactate. Dar nu e chiar asa. Numeroase alimente contin calciu in cantitati mai mici sau mai mari. Poate la unele dintre ele nici nu te-ai fi gandit ca au cantitati importante de calciu.

claciu

Dovada cu aceste cinci alimente:

Cimbrul. Surrpiza! Cimbrul contine calciu. Este chiar o sursa incredibila de calciu. Iti vine sa crezi ca este unul din cele mai bogate alimente in calciu? Ei bine. Da. Aceasta iarba aromatica neasteptata contine 1260 mg de calciu pe 100 de grame.

Bineinteles ca trebuie sa consumi o cantitate considerabila de cimbru pentru a putea profita de portia zilnica necesara de calciu, dar este o sursa deloc de neglijat de calciu.

Scortisoara. Si scortisoara, aceasta mirodenie extrem de aromata contine un nivel destul de important de calciu. Se pare ca aceasta contine 1080 de mg pe 100 de grame. Un motiv in plus sa o folosesti si mai mult la toate retetele pe care le preferi.

Susanul. Susanul contine in jur de 962 de mg de calciu pe 100 de grame. Un lucru deloc de neglijat.

Chimionul. Si chimionul este cea mai sursa de calciu. Astfel ca 100 de grame de seminte de chimion contin in jur de 931 de mg de calciu.

Coriandrul. Coriandrul este si el o sursa surprinzatoare de calciu, cu 709 mg pe 100 de grame.

Alte surse de calciu la care poate ca nu te-ai gandit pana acum:

  • fructele si legumele care contin intre 40 de mg si 200 de g pe 100 de grame: portocalele, prunele, nucile, curmalele, maslinele, migdalele, ceapa, cruciferele, napii, sparanghelul, cretusca…
  • leguminoasele precum nautul, fasolea rosie sau alba sunt bogate in calciu dar si in potasiu dar vin si cu un plus de acid folic.
  • semintele de tot felul sunt si ele cea mai buna sursa de calciu. In special, semintele de in.
  • pestele si fructele de mare sunt si ele cea mai buna sursa de calciu. Consuma deci cat mai multe sardine si somon la conserva, creveti sau stridii.