Aiosif

5 super alimente care te ajuta sa treci cu bine peste iarna

Nu doar medicamentele te pot ajuta sa treci cu bine peste iarna. Si alimentele iti vor bine. Nu sunt banale, sunt insolite si au mare grija de sanatatea ta. Super alimentele sunt foarte trendy si iti vor doar binele.

varza

Au avantajul de a nu costa mult si se pot gati in 1001 feluri fara a te plictisi de ele vreodata. Consumate crude sau pe aburi isi pastreaza toate virtutile pentru sanatate.

Spanac, nuci, varza acra…. Unele alimentele vedeta din bucatarie sunt foarte populare. Altele precum spirulina, semintele de canepa, alga rosie lithotam nu sunt atat de raspandite. In bucatarie se pot folosi mai ales pentru asezonare.

Iata deci care sunt alimentele pe care te poti baza in aceasta iarna.

Algele- pentru a evita carentele. Un concentrat de micro-nutrienti, aceste „legume” provenite din mare te ajuta atunci cand vrei sa eviti unele alimente. Alga lithotam presarata in salate poate sa vina cu un plus de calciu, cei care nu mananca deloc carne pot consuma spirulina iar cei care detesta pestii pot consuma alga dulse in omlete, alga nori sau ulei de shizochytrium.

Nucile de Macadamia- anti-colesterol. Aceste nuci mici originare din Australia pot sa scada nivelul de colesterol rau datorita acizilor grasi omega 9 si a fitosterolilor lor. Se pot consuma si sub forma de ulei presat la rece.

Spanacul- un produs natural pentru a alunga foamea. Extractul care se gaseste in frunzele de spanac numit thylakoids alunga foamea in mod natural si mentine pentru mai mult timp senzatia de satietate. La barbati alunga pofta de sarat iar la femei cea de dulce.

Varza acra are grija de mentalul tau. Produsele fermentate te ajuta sa diminuezi anxietatea mai ales daca ai tendinta sa te stresezi. Actiunea lor echilibreaza flora intestinala si actioneaza asupra cuplului intestin-creier.

Semintele de canepa pentru a-ti face plinul de proteine. Aceste seminte minuscule contin un procent de 30% de proteine, de doua ori mai mult decat legumele uscate, o adevarat placere pentru vegetarieni. Se pot folosi prajite sau macinate alaturi de cous-cous sau cereale sau se mai pot integra aluatului pentru paine sau prajituri. In plus, au un aport minunat de aicizi grasi omega 3.