Aiosif

9 alimente anti-microbi care iti pot intari sistemul imunitar

Pentru a putea lupta zilnic contra microbilor, mai ales in sezonul rece, este esential sa iti dinamizezi organismul. In practica ar trebui deci sa alEgi sa mizezi pe unele alimente care stimuleaza formarea si actiunea globulelor rosii dar si de anti-corpi. Iata deci care sunt acestea.

alimente

Curcuma, o mirodenie anti-inflamatorie. Curcumina sa este cea care va proteja celulele de problemele cauzate de radicalii liberi. In plus, mai poate atenua raspunsurile organismului in fata agresiunilor, are grija de sistemul digestiv si te tine departe de gastro-enterite.

Mierea, un elixir anti-microbian. Mierea este remediul bunicii care functioneaza cel mai bine in cazul unor infectii respiratorii. Numeroasele sale molecule actioneaza in sinergie si vin cu cele mai bune proprietati cicatrizante, anti-microbiene si stimulante.

Ciuperca shiitake, super stimulanta. Un elixir al tineretii, ciuperca shiitake este cea care contine antioxidanti si lentianine, care poate stimula sistemul imunitar si care se poate folosi si in tratamentele cu chimioterapie.

Varza acra. La fel ca si in cazul celorlalte alimente fermentae, varza acra este o mica bomba de probiotice, adica de bacterii bune care au grija de flora intestinala si care stimuleaza sistemul imunitar. Fermentatia este cea care poate mari nivelul de vitamina C din varza, care poate favoriza activitatea globulelor albe, micii soldati ai sistemului imunitar.

Usturoiul, cel care alunga microbii. Antimicrobian, anticolesterol, anticancer… usturoiul este un superaliment care poate trata numeroase boli si infectii. In plus, este un antibiotic natural care ataca bacteriile rele fara sa le atinga pe cele bune.

Lamaia, ideala pe toate fronturile. Lamaia este foarte bogata in flavonoizi, adica in antioxidanti care protejeaza celulele de radicalii liberi care pot slabi organismul si care il fac sa devina mai vulnerabil in fata infectiillor. Este o sursa foarte buna de vitamina C si de limonoizi care pot stimula sistemul imunitar. In plus, poate stimula foarte bine ficatul.

Kiwi, cel mai bogat in vitamina C. Un singur kiwi poate acoperi nevoile zilnice in vitamina C, o vitamina care actioneaza pe toate fronturile.

Iaurtul, un concentrat de probiotice. Un borcan cu iaurt contine miliarde de bacterii benefice vii, numite probiotice. Unele dintre ele pot stimula tranzitul, altele sistemul imunitar.

Kombucha, pentru o digestie mai facila. Acest ceai dulce si fermentat cu un ansamblu de micro-organisme, are un cocktail de substante binefacatoare care au grija de flora intestinala, care pot facilita digestia si absorbtia de nutrienti.