Acufenele – cum se pot trata prin alimentatie

Se pare ca acufenele, adica zgomotele sau tiuiurile din urechi sunt probleme cu care se confrunta destul de multe persoane.

acu

Aceasta perceptie intensa de zgomote care nu vine insa de la exterior poate sa fie destul de jenanta. Acufenele pot sa apara sau sa dispara si se pot resimti in ambele urechi. Nu este vorba despre o boala ci despre un simptom a carui origine trebuie sa fie descoperita.

Alimentatia poate sa fie foarte eficienta atunci cand vine vorba despre tratarea acestei probleme. Alimentele capabile sa reduca inflamatiile si sa reduca hipertensiunea arteriala sunt foarte potrivite in acest caz.

Care sunt cele mai bune dintre ele?

Ananasul. Este cel mai bun fruct cu un efect anti-inflamatoriu pe care l-ai putea consuma. Acest lucru se datoreaza unei enzime foarte speciale, pe numele sau, bromelina. Este atat de eficienta incat se poate folosi pentru a trata leziunile musculare, durerile de cap, de urechi, tendinitele sau entorsele. Iar acufenele se pot trata foarte bine consumand ananas zilnic.

Ceapa si usturoiul. Ceapa si usturoiul sunt cele care te ajuta sa lupti foarte eficient contra infectiilor. Se pot folosi crude si in mici cantitati in toate preparatele, in salate, mai ales. Iar proprietatile lor anti-fungice si anti-bacteriene te ajuta sa lupti contra infectiilor.

Merisoarele. Daca ai un regim slab in sodiu, vei reusi sa reduci presiunea arteriala si sa scapi de tiuitul din urechi sau cel putin sa ii reduci din intensitate. Merisoarele sunt delicioase, sunt foarte bogate in antioxidanti, contin un nivel ridicat de potasiu, de calciu si de magneziu, dar unul slab de sodiu.

Toti acesti nutrienti sunt cei care te vor ajuta sa reduci inflamatiile, durerile si sa ai grija de inima ta. Sucul natural de merisoare te ajuta sa lupti contra depresiei.

Germenii de grau. Printre nutrientii sai minunati, se numara si vitamina F. Este cea care poate regla numeroasele functii vitale ale organismului. Poate regla functia hepatica, poate regla asimilarea de grasimi, a zaharului, dar si presiunea sanguina.

Musetelul. Ceaiul de musetel consumat cu o ora inainte de culcare poate sa amelioreze calitatea somnului. Si multe persoane se plang faptul ca acufenele se pot intensifica noaptea.

Dusurile calde, yoga si exercitiile blande te pot ajuta si ele foarte mult.