Algele, cele mai bune pentru a slabi

Stiai ca algele te ajuta sa slabesti? Doar nu degeaba Japonia este tara in care poti cauta obzezi sau supraponderali mult si bine. Dar care este super puterea lor atunci cand vine vorba despre slabire? Care sunt cele mai eficiente? In acest articole vei gasi raspunsul la aceste intrebari.

alge

Algele contin foarte putine calorii, foarte putine lipide, sunt foarte bogate in vitamine, oligoelemente si minerale… deci o multime de virtuti benefice. Dar ceea ce face ca algele sa fie un aliat de pret atunci cand vorbim despre slabire este mai ales nivelul lor de glucide care nu se asimileaza. Zaharul prezent in alge nu se stocheaza deci in organism sub forma de grasime deoarece exista sub forma de fibre solubile.

Dar algele mai au o multime de virtuti atunci cand vine vorba despre slabire. Te ajuta sa ajungi la o silueta de vis datorita iodului pe care il contin. Acest oligoelement este cel care poate favoriza digestia si eliminarea zaharului si a grasimilor. Atentie insa la excese deoarece se poate deregla glanda tiroida. Se recomanda sa se consume intre 25 si 50 de grame de alge proaspete zilnic si 5-20 grame de alge uscate. Portiile nu ar trebui sa treaca de 50 de grame zilnic.

Care sunt algele care te ajuta sa slabesti?

Agar-agar. Este vorba despre un extract de alga rosie care are o mare putere de gelifiere. Are o actiune asupra apetitului, absorbind apa, grasimile si zaharul, umpland stomacul. In plus, este foarte bogata in fibre si poate facilta digestia.

Spirulina. Este vorba despre o cianobacterie care se mai numeste si alga albastra. Este foarte bogata in proteine si nutrienti. Este de mare ajutor daca suferi din cauza diabetului si te ajuta sa iti controlezi mai bine nivelul de glicemie.

Ficusul. Este o varietate de alga bruna care se poate lua cu 30 de minunte inainte de masa. Este cea care poate stimula reactiile metabolice ale corpului, deci grasimea va fi arsa mai eficient. In plus, poate mari senzatia de satietate.

Algele se pot consuma alaturi de peste, de fructe de mare sau de legume.