Alimentele de eliminat din regimul alimentar atunci cand vrei sa eviti mucozitatile

Mucozitatea este o secretie vascoasa care acopera membranele corpului si care contine enzime antiseptice si imunoglobuline. In sistemul nostru respiratoriu, mucusul este responsabil cu captarea micilor particule cum ar fi bacteriile sau praful care incearca sa intre in nas pentru a ajunge mai apoi in restul corpului.

mucozitati

Mucusul este deci cel care ne protejeaza plamanii si are tendinta de a se dezvolta in caile respiratorii atunci cand suferim din cauza unor infectii cauzate de gripe, raceli si tot felul de alergii.

Excesul de mucozitati este un simptom foarte jenant care ne poate face sa fim bolnavi si fragili. Daca nu se urmeaza un tratament adaptat, acestea pot sa apara in unele zone ale corpului precum nasul, pieptul, urechile sau gatul. Dar cand suferim din cauza unui exces de mucozitati se pot evita anumite alimente care pot mari productia lor. Iata cateva dintre ele.

Produsele lactate. Produsele lacatate se afla in capul listei atunci cand vine vorba despre alimentele care maresc productia de mucozitati. Pot produce mucozitati in masa ceea ce duce la probleme cu respiratia si iritatii in gat.

Produsele de origine animala. Carnea rosie si ouale pot influenta si ele productia de mucozitati. Acest tip de alimente contin un nivel ridicat de proteine si pot provoca o acumulare de mucozitati in gat si in caile respiratorii.

Grasimile si uleiurile de origine animala. Este foarte important sa se evite grasimile de origine animala pentru a face fata acestor probleme si sa se mizeze pe cele mai sanatoase grasimi precum uleiul de masline si alimentele care contin acizi grasi Omega 3.

Unele varietaati de fructe si de legume. Atunci cand suferi din cauza problemelor legate de mucozitati unele fructe si legume trebuie sa fie evitate. Aici intra bananele, cartoful, porumbul, varza, etc.

Graul. Graul este un ingredient care poate sa mareasca productia de mucozitati.  Contine atat de multi compusi incat este dificil sa se spuna care dintre ele provoaca acest exces de mucozitati.

Nucile si arahidele. Fructele uscate pot sa duca la marirea productiei de mucozitati mai ales la persoanele care sufera din cauza intolerantelor.

Alimentele rafinate. Alimentele rafinate precum zaharul si faina sunt dificile de digerat si pot duce la probleme legate de congestie. Astfel persoanele care sufera din cazua intolerantelor la gluten pot fi atinse nu numai de problemele legate de sistemul digestiv ci si de mucozitati.