Asigurarea Casco, o cheltuiala necesara

cascoNefiind obligatorie, asigurarea Casco nu reprezinta intotdeauna o prioritate pentru soferi. Majoritatea celor care detin masini aleg sa le asigure RCA, pentru ca sunt obligati sa o faca, eliminand orice alt cost suplimentar.

Din pacate, de multe ori este dovedit faptul ca o Asigurare Casco poate sa reprezinte o cheltuiala mai mult decat inteligenta. Chiar daca nu este o polita ieftina, o astfel de asigurare te poate scoate dintr-o multime de probleme si iti poate garanta despagubiri chiar si in cazul in care esti vinovatul unui accident.

Care sunt motivatiile pentru care nu ai achizitiona o astfel de asigurare?

Singura motivatie convingatoare este cea a pretului mare. Daca iei o polita si o analizezi cu atentie, vei descoperi ca ai un cost lunar destul de mic, pe care il poti sustine fara prea mari eforturi.

O alta motivatie este faptul ca ai o masina mult prea ieftina, pentru a fi asigurata. Iti permiti, oare, sa pierzi, chiar si 2-3000 de euro in cazul unui furt? Cu siguranta nu !

Care sunt motivatiile pentru care ai achizitiona o asigurare Casco?

Este clar ca vrei sa iti protejezi orice investitie, iar masina este, fara doar si poate o investitie. Indiferent ca alegi sa iti cumperi o masina la mana a 2-a, care costa 2000 de euro sau una de 15-20 000 de euro, investesti niste bani. pe langa asta, investesti bani in combustibil si timp pentru ingrijirea masinii.

Polita Casco iti poate oferi o plasa de siguranta pentru o multime de incidente si de accidente care ar putea sa aiba loc. Da! Stim ca esti atent la volan si ca nu ai niciun eveniment notabil pe sosele, insa niciodata sa nu spui niciodata. Un simplu moment de neatentie te poate costa un accident, care chiar daca nu este grav, se poate solda cu pierderi materiale. O asigurare Casco rezolva o astfel de problma, reparand toate avariile aparute in trafic.

De asemenea, politele de asigurari Casco ofera despagubiri in caz de furt,atunci cand masina iti este sustrasa din parcare. Desi este greu de crezut, inca exista multe cazuri de furturi de autovehicule si contrar asteptarilor, cele mai multe furturi au in vizor masinile ieftine.

O alta situatie in care este posibil sa ai nevoie de o astfel de asigurare este momentul in care natura nu este chiar atat de prietenoasa precum ti-ai dori si doboara un copac pe masina, sau distruge echipamentele din interior.

Toate aceste situatii cat se poate de neplacuta, pot fi acoperite de o polita Casco, asadar, ai toate motivele sa achizitionezi una.

Cat costa o polita Casco?

Costul unei asigurari Casco pentru o masina cu valoare de 150000 de euro, poate sa inceapa de la 400 de euro pe an, in functie de ceea ce iti doresti de la asigurare,adica, pana in 200 de lei lunar. Este mult? Este putin? Cel mai bine este sa decizi tu si sa descoperi cu exactitate costul Casco pentru masina pe care o ai in dotare. Tot ceea ce putem noi sa iti spunem este ca o astfel de investitie merita din plin.