Cele mai bune alimente pentru femei

Trebuie sa admitem faptul ca femeile au nevoi nutritionale distincte fata de barbati. Acest lucru se datoreaza activitatilor realizate in viata de zi cu zi, nevoilor fiziologice, caracteristicilor, uneori extrem de diferite fata de barbati. Iata care sunt alimentele pe care orice femeie ar trebui sa le includa in meniul zilnic pentru a avea o stare generala de sanatate buna.

alimente

Cerealele integrale

Cerealele integrale sunt bogate in fibre si faciliteaza munca sistemului digestiv. O veste excelenta pentru femeile cu probleme digestive precum tranzitul lent, digestie deficitara sau gastrita. Produsele recomandate sunt orezul integral, cerealele integrale, semintele, painea si quinoa.

Painea integrala este ideala pentru consumul de zi cu zi. Principalul sau avantaj consta in maleabilitate. In cadrul prepararii sale se pot face schimbari diferite: reducerea produselor de indulcire, adaugarea de nuci sau seminte, reducerea marimii.

Nucile au un continut bogat de grasimi mononesaturate, elemente ce permit diminuarea nivelului de colesterol rau. Nucile contin proteine, calciu, fosfor, zinc, seleniu, vitamina A si vitamina E. Nucile sunt aliati de pret ai sanatatii. Daca esti atenta de cantitatea de nuci consumata nu ar trebui sa acumulezi calorii.

bananele

Bananele lupta adesea impotriva acumularii de grasimi. Una din cele mai bune modalitati de a lupta impotriva acestui fenomen este consumul alimentelor potrivite. De aceea, banana este recomandata in mod special in cadrul regimului alimentar al femeilor. Bogata in potasiu, banana faciliteaza transformarea tesuturilor in muschi si recuperarea lichidelor pierdute odata cu transpiratia. .

Proteinele de soia se gasesc in alimente precum tofu, lapte de soia, unt de soia sau cereale. Cantitatea minima ce trebuie consumata este de 25g. Beneficiile acestora sunt multiple, sunt cunoscute in special pentru diminuarea nivelului de colesterol rau si pentru aportul de fitonutrienti.

Ouale. Numeroase mituri circula cu privire la consumul de oua. Cel mai frecvent este acela ca ouale cresc nivelul de colesterol rau. Un ou are un aport de 125mg de colesterol din 300mg de care avem nevoie zi de zi. In plus, galbenusul de ou este o sursa importanta de fier si lecitina.

Alimentele prezentate nu ar trebui sa lipseasca din meniul de zi cu zi. Aminteste-ti ca diversificarea ingredientelor este si ea importanta.