Aiosif

Cele mai bune alimente pentru a infrunta iarna

Iarna organismul devine mult mai sensibil la atacuri ale virusilor si bacteriilor de tot felul. Deci iarna este un anotimp destul de greu pentru organism. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te lasi prada oboselii, racelii, lipsei de energie sau altor virusi.

alimente

Pentru a ramane in forma si pentru a lupta cat mai bine cu virusii, ar trebui sa ai in meniu alimente cat mai adecvate- cu cat vei consuma mai multe, cu atat organismul iti va fi mai recunoscator.

Iata deci care sunt alimentele de consumat fara moderatie iarna:

Usturoiul. Este folosit inca din Antichitate pe post de cel mai bun antibiotic natural. Este cel care poate curata aparatul digestiv de bacterii si joaca si un rol de dezinfectant la nivelul plamanilor. Poate stimula foarte bine sistemul imunitar cu alte cuvinte. Daca vrei sa tii virusii la distanta adauga in preparatele pe care le consumi in fiecare zi 2 catei de usturoi.

Ceapa, prazul, esalota si tibuleta sunt la fel de benefice. Acestea au proprietati anti-infectioase la fel de interesante deci ar trebui sa se consume si ele in mod regulat.

Patrunjelul, broccoli si toate varietatile de varza. Sunt alimente bogate in vitamina C. Aceasta este indispensabila pentru actiunea sa remarcabila asupra sistemului imunitar. Nu uita sa mananci legumele proaspete si sa consumi de asemenea si fructe care contin vitamina C- kiwi, portocale, mere, pere, clementine…

Varietatile de dovleac si spanacul. Sunt alimente care contin pretioasa vitamina A. O deficienta in vitamina A este cea care poate mari riscul de a contracara infectii.

Fructele de mare. Sunt foarte bogate in minerale. Stridiile mai ales, sunt cele mai benefice deoarece contin zinc si cupru. Sunt minerale anti-infectii de care are nevoie organismul pentru a se apara. Acestea actioneaza mai ales asupra sistemului respirator si tin la distanta racelile.

Nucile. Sunt cele care iti permit sa ai un aport echilibrat de acizi grasi polisaturati si de vitamina E. Consuma si avocado si germeni de grau pentru vitamina E deoarece este un antioxidant major care protejeaza celulele de tot felul de agresiuni. Actioneaza impreuna cu vitamina C pentru a proteja cat mai bine organismul.