strazi bucuresti

Iagency

Cele mai interesante denumiri de strazi din Bucuresti

strazi bucurestiUn oras atat de mare pe cat este Capitala trebuie sa aiba si partea sa de strazi din Bucuresti cu denumiri neobisnuite. Atunci cand trebuie denumite diferit un numar atat de more de strazi este imposibil sa nu apara nume care starnesc rasul sau uimirea.

Daca de obicei pe harta strazilor din Bucuresti privitorii observa nume de poeti, scriitori, figuri politice si istorice, printre acestea se mai strecoara si personaje fictive si chiar mitologice uneori, nume de ocupatii sau stari de spirit.

Sectoarele 3, 5 si 6 conduc clasamentul in topul numelor neobisnuite de strazi din Bucuresti

De departe in topul clasamentului se afla sectorul 5, cu nume de strazi precum Strada Creata, Strada Fat Frumos, Strada Frunte Lata, strada Ileana Cosanzeana sau strazile Leopardului, Panterei, Puisor, Rinocerului, Tigrului or Sirenelor.

In sectorul 6, cei curiosi sa urmareasca o harta strazilor din Bucuresti vor descoperii strada Cantarii, strada Basmului, Bulevardul geniului si strazile Binoclului, Compasului, Inspiratiei sau a Reveriei. Nici stiinta nu este ignorata in acest sector cu strazi precum Intrarea Protonilor sau strada Atmosferei.

In sectorul 3 visatorii gasesc strazi care sa le hraneasca imaginatia: strada Idealului, Nazuintei, Vantului, Zborului sau Idealului. Tot aici se gasesc si deloc pretentioasele strazi ale Esarfei, Tarancutei sau Gospodariei.

Strazi din Bucuresti cu denumiri inspirate din nume de meserii

Pe langa numele interesanta inspirate de animale, basme, fenomene ale naturii, stari de spirit sau obiecte cotidiene, exista in Bucuresti si un numar mare de strazi inspirate din denumiri de meserii mai putin cunoscute azi. Aproape toate aceste cuvinte sunt in prezent arhaisme.

Strada Pieptanari care incepe de la Eroii Revolutiei si pana la Piata Ferentari isi trage denumirea de la cei responsabili cu curatarea fibrelor textile. Acestia se foloseau de piepteni in timpul procesului, de unde si denumirea.

Strada Chiristigii care se afla in zona Halelor Obor isi preia denumirea din cuvantul turcesc keresteci si se refera la cei care se ocupau cu comertul de cherestea.

Selarii, care se afla in Centrul Vechi, la Curtea Veche isi preia numele de la mesteri care fabricau sei ornate in aur si argint.

Caldararii, o alta strada bine cunoscuta din Bucuresti care este in vecinatatea Hanului lui Manuc isi ia numele de la mesterii de cazane, clopotei si cutii de metal.

Gabroveni este alta strada din Centrul Vechi al Bucurestiului care se inspira din denumiri vechi de ocupatii. Gabrovenii erau negustori postavari din orasul bulgaresc Gabrovo.