Aiosif

Cum poti obtine un gratar sanatos?

Gratarul este preferatul tau in perioada verii dar vrei in acelasi timp sai ai grija de silueta si de sanatatea ta? Ce zici in acest caz de prepararea unui gratar sanatos? Poti profita deci din plin de aceasta placere mica sau vinovata si sa mananci sanatos in acelasi timp.

brochettes-barbecue-sain

Cum se poate obtine deci un gratar sanatos? Privilegiaza carnea mai slaba. Un gratar sanatos tine de cele mai sanatoase ingrediente. Carnea grasa folosita de obicei poate fi inlocuita de unele varietati de carne mai slaba precum cea de pui sau de curcan. Sau de peste sau chiar de fructe de mare. Evita in schimb carnea rosie, plina de grasimi saturate.

Foloseste mai multe legume. Carnea la gratar ar trebui sa fie insotita de o salata delicioasa de cruditati cu ulei de masline. In acest fel vei putea profita din plin de o bomba plina de vitamine datorita legumelor dar si de beneficiile uleiului de masline.

Mizeaza pe frigarui. O alta idee simpla si savuroasa de a integra legumele in gratar. Ei bine, da, adaugand ceapa, ciuperci, ardei sau chiar rosii frigaruilor vei putea prepara cel mai sanatos si mai echilibrat gratar.

Opteaza pentru marinate. Se pare ca daca vei folosi la carne o marinata preparata cu ulei, otet, ierburi aromatice si mirodenii vei reusi sa reduci cu 57 pana la 88% potentialul cancerigen al carnii. Se pare ca aceasta actioneaza ca si o bariera. Pentru ceele mai delicioase marinate poti folosi o baza lichida- bere, vin, sos de soia, lamaie, ceapa, usturoi, mirodenii precum curcuma, scortisoara, cuisoare, ghimbir sau plante aromatice precum cimbru, rozmarin, oregano sau salvie.

Foloseste mirodenii. Mirodeniile nu au doar avantajul de a pune in valoare gustul preparatelor. Nu doar le asezoneaza sau le confera cele mai diferite gusturi. Au o multime de beneficii pentru sanatate.

Pe gratar sunt delicioase si fructele sau legumele. Poti folosi rosii, ciuperci, vinete, ardei sau chiar ceapa.

Pune o folie de aluminiu pe gratar. In acest fel vei evita explozia de grasime care poate sa cada peste carbuni si care poate aprinde mai apoi preparatele. Daca vei face gaurele in folie, grasimea se va scurge mai usor.