Uncategorized

De ce este important sa stapanesti perfect Codul Rutier inainte de examenul de permis

11

A promova examenul pentru permis din prima incercare este, probabil, visul oricarui viitor sofer. Promovarea fara probleme a examenului inseamna cheltuieli mai mici, mai putin timp pierdut si nu in ultimul rand, un important plus de incredere pentru momentul in care acestia ajung sa participe la trafic fara instructorul auto in dreapta. Dintre notiunile pe care un viitor sofer trebuie sa le cunoasca pentru a reusi aceasta performanta, Codul Rutier este cel mai important.

Codul Rutier, un subiect de studiu util inclusiv dupa incheierea scolii de soferi

In general, toate subiectele si intregul material de studiu predat la scoala de soferi sunt gandite pentru a fi utile pentru elevi odata ce devin soferi si nu doar pentru a promova examenul. Notiuni de conduita preventiva, mecanica sau prim ajutor sunt extrem de importante pentru a putea gestiona corect orice situatie neprevazuta aparuta in trafic.

Cunoasterea Codului Rutier este cu atat mai importanta cu cat de respectarea acestuia se leaga toate celelalte subiecte importante legate de prevenirea accidentelor si un comportament corect in trafic. Din pacate, Codul Rutier poate fi adesea greu de inteles din cauza unei exprimari ambigue si greoaie in textele de lege dar si a schimbarii permanente a acestuia. Din acest motiv, cea mai recomandata metoda de studiu a legislatiei este Codul rutier pe intelesul tuturor, explicat mura in gura, permanent reactualizat, astfel incat notiunile de Cod Rutier sunt intotdeauna in conformitatea cu cea mai noua versiune.

Studiind aceste notiuni in profunzime, viitorii soferi stiu exact ce tip de comportament atrage dupa sine amenzi contraventionale si se pot pazi astfel de situatiile neplacute.

Codul Rutier, important atat la examenul teoretic cat si la cel practic

Ca si recunoasterea si invatarea semnelor rutiere, notiunile de Cod Rutier sunt la fel de importante pentru examenul teoretic cat si pentru cel practic.

Pe partea de examen teoretic, notiunile si informatiile cuprinse in materialul de studiu apar intr-un procent mare de intrebari si de multe ori in intrebarile capcana si intrebarile in mod special dificile.

Pe parte de examen practic, cunoasterea notiunilor de Cod Rutier in varianta lor actualizata dupa ultimele schimbari permite viitorilor soferi sa evite situatiile in care din cauza unei confuzii create in trafic fac alegeri gresite si astfel pierd puncte care i-ar putea costa promovarea examenului.

Instructorii auto recomanda ca in perioada de studiu, conduita preventiva si codul rutier mura in gura sa reprezinte un proces semnificativ din timpul petrecut parcurgand teoria.

Comentezi?

comentarii

Ce mai poti citi?

 • Donald Trump – Tot ce trebuie sa stii despre el

  Donald Trump, fiul lui Fred Christ Trump si al lui Mary Anne MacLeod, s-a nascut in 14 iunie 1946. Tatal sau a fost un mare constructor american si un dezvoltator imobiliar de succes. Donald a fost educat la Academia Militara din New York de la varsta de 13 ani, dupa ce a traversat o perioada…

 • Alimentele care iti ajuta pielea sa suporte frigul

  Fata noastra este expusa in mod constant frigului si agresiunilor de afara. Si atunci cand este foarte frig afara, la fel ca si acum, este esential sa o ajuti sa se protejeze de frig si de alte agresiuni exterioare. Si o alimentatie bogata in nutrienti este un veritabil atu. Iarna, mai ales cand este ger…

 • horoscop-rac

  Horoscop – Cum ii merge racului in 2017

  Ianuarie: Faptul ca nu prea va place agitatia si aglomeratia suna destul de cunoscut. Daca acesta a fost motivul pentru care nu ati optat pentru un Revelion in deplasare, astrele se aseaza favorabil pentru a pleca la drum acum. Tot aveti tendinta de a amana un concediu, insa oboseala nu va va ierta luna urmatoare….

 • Cum se sarbatoreste Craciunul in lume

  Chiar daca Craciunul este sarbatorit de crestinii din intreaga lume, traditiile si obiceiurile difera de la o tara la alta. Haideti sa descoperim impreuna traditiile de Craciun si festivitatile de sfarsit de an in patru colturi ale lumii. Australia. Daca noua romanilor ne este greu sa ne imaginam un Craciun sub o caldura torida, acesta…

 • Sfaturi utile la amenajarea unei gradini

  Amenajarea unei gradini este o adevarata provocare pentru cei care locuiesc la casa. Evident, toata lumea isi doreste o gradina ce ofera confort total si imagini impresionante, insa de multe ori nu iese chiar asa. Iata, asadar, cateva sfaturi utile pentru amenajarea gradinii: Informeaza-te inainte de a incepe si fa-ti un plan! Inainte de a incepe…

reduceri online
 

Panouri Solare

Panouri Solare