365 produse

Masinile CNC, ce trebuie sa stii despre ele?

7

jet-de-apaPrelucrarea metalelor nu a fost niciodata usoara, motiv pentru care s-au cautat tot timpul idei cat mai inovatoare pentru a obtine rezultatele dorite. Ideea unor masini cnc cu comanda numerica a aparut in anul 1720, atunci cand s-a inventat primul dispozitiv numeric, folosit la brodarea pe tesaturi. Mult mai tarziu, insa, s-a ajuns la masinile CNC de astazi, folosite pentru debitarea metalelor.

Ce este tehnologia CNC?

CNC vine de la Computer Numerical Controlled, adica, pe romaneste, controlul numeric cu ajutorul unui computer. Practic, aceasta tehnologie permite controlul miscarilor unei masini, pe baza unor coordonate numerice. Scopul tehnologiei este acela de a conduce un dispozitiv de taiere pe un anumit traseu, asigurandu-i o viteza cat mai buna si o precizie cat mai mare.

Care sunt principalele solutii de taiere a metalelor, cu masini CNC?

De-a lungul timpului s-au inventat mai multe variante de taiere cu masini CNC, ceea ce duce la o oferta destul de bogata pentru cei care prelucreaza metale. Avem masini CNC de taiat tabla, cu oxigaz si plasma, avem masini CNC de inalta precizie, cu plasma si avem masini CNC care taie cu ajutorul unui jet de apa. De asemenea, exista masini speciale pentru gravat, care folosesc aceeasi tehnologie.

Masinile CNC cu oxigaz si plasma. Masinile cu oxigaz sunt cele mai vechi variante de prelucrare a metalelor sub forma numerica. Din pacate, au anumite restrictii, neputand taia toate tipurile de metale si neavand o precizie foarte mare. Din acest motiv, oxigazul este combinat cu plasma, pentru a obtine rezultate mai bune.

Masinile de taiat cu plasma, de inalta precizie. Sunt solutii moderne, mult mai eficiete decat variantele cu oxigaz. Prezinta viteze de pana la 10 ori mai mari decat acestea si pot taia toate tipurile de metale, inclusiv otelul inoxidabil, aluminiul si cuprul. Avantajele sunt evidente, dezavantajul major fiind faptul ca muchiile rezultate au un grad ridicat de inclinatie.

Masinile CNC de debitat cu jet de apa. Apa este o adevarata forta naturala, folosita inclusiv pentru taierea metalelor. Masinile CNC cu jet de apa pot taia metale cu o precizie foarte buna, avand capacitatea de a face acest lucru la rece. Nu este afectata compozitia materialului iar pierderile date sunt minime.

Masinile de gravat. Precizia din ce in ce mai mare a dus la aparitia asinilor de gravat, ideale atat pentru metal cat si pentru plastic, lemn sau pal. Poti prelucra 3D orice tip de material, ai costuri de operare mici iar consumul este si el unul redus, aceste masini folosind doar curent electric.

Tehnologia CNC a adus, fara doar si poate, o imbunatatire vizibila a industriei de prelucrare a metalului si a reusit sa ne ofere noi perspective, ceea ce ii confera o importanta colosala.

 

Comentezi?

comentarii

Ce mai poti citi?

 • stres

  5 alimente care pot diminua nivelul de stres

  Stresul reprezinta felul in care raspunde organismul in fata situatiilor periculoase. In acele momente, nivelul de adrenalina urca, un hormon care poate declansa o serie de raspunsuri nervoase care ne pregatesc fie pentru lupta, fie pentru fuga. Si chiar daca persoanele nu reactioneaza mereu pe moment prin intermediul unui raspuns fizic rapid, organismul este cel…

 • pantofi

  Pantofi pe care orice femeie trebuie sa ii aiba

  Toata lumea stie, pantofii sunt punctul slab al femeilor. Chiar daca au zeci de perechi in dulap cu siguranta vor mai multe, si mai multe. Fiecare pereche de pantofi in parte trebuie sa fie adaptata unei tinute, unui stil precis. Iata care sunt pantofii pe care orice femeie trebuie sa ii aiba. Balerinii. Indemodabili, balerinii…

 • saltea-copii-md

  Alegerea unei saltele pentru copii – Toxicitatea este un factor critic de luat in considerare

  Atunci cand cumpara o saltea de copii, parintii cred, de obicei, ca pretul si confortul sunt cele mai importante aspecte, neglijand cel mai critic factor – daca salteaua este non-toxica. Toxicitatea este un factor esential de luat in considerare cand vine vorba de sanatatea unui copil. O saltea tipica este plina de chimicale si poate…

 • calatorie

  Planifica calatoria de vis in cinci etape facile

  Planificarea unei calatorii nu inseamna doar alegerea destinatiei si consultarea previziunilor meteorologice. Planificarea unei calatorii reprezinta un proces destul de complex insa necesar pentru evitarea aparitiilor unor probleme. Buget limitat. Pentru a fi sigur de faptul ca iti respecti bugetul, trebuie sa tii cont de o multime de factori in momentul planificarii calatoriei: schimb valutar,…

 • alimente

  9 alimente care te ajuta sa eviti oboseala si durerile de cap

  Senzatia de oboseala care poate sa isi faca aparitia in milocul zilei este o reactie normala a corpului in fata efortului fizic, a stresului sau a lipsei somnului. Dar totusi, acest lucru poate sa fie cauzat si de o carenta nutritionala mai ales atunci cand nu avem un regim alimentar echilibrat. Iar lipsa nutrientilor poate…

reduceri online
 

Panouri Solare

Panouri Solare