Prajituri cu Fructe de Toamna

budinca de struguriToamna a venit si ne-a intampinat cu o sumedenie de fructe parfumate si gustoase care ne ajuta sa trecem mai usor peste sezonul rece, datorita vitaminelor ce se afla in componenta lor. Gama este foarte variata, gasim in comert fructe de toate culorile, pe care le putem consuma crude, in compot, in gem, sub forma de suc sau in prajituri.

Pentru gospodinele care adora sa experimenteze arta culinara, noi propunem cateva exemple de retete simple de prajituri cu fructe care, cu siguranta, vor oferi o adevarata placere pentru papilele gustative.

     Tarta de prune cu crema de vanilie – este o reteta care nu necesita mult timp de pregatire si nici prea multe ingrediente, potrivita pentru orice bucatareasa incepatoare.

Ingredientele sunt: 250 g faina, 100 g unt, un pic de sare si o lingura de apa – pentru coca, care se va forma prin framantarea acestor alimente si care va trebui pusa sub forma de tarta intr-o tava unsa cu unt, ce se va coace la cuptor timp de 20 de minute. Alte ingrediente necesare in prepararea prajiturii, sunt: 500 g prune, 50 g unt, 50 g faina, 2 oua, o lingurita de scortisoara, 100 g zahar, 100 ml lapte si un praf de sare.

Prunele taiate pe jumatate si fara samburi, vor fi presarate cu scortisoara.

Crema se formeaza prin frecarea untului cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 oua, faina, laptele si sarea.

Dupa ce este gata baza tartei, se orneaza cu prunele taiate si se acopera cu crema, dupa care se coace iar la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa ce se raceste, prajitura este perfecta pentru a fi servita!

 

Un alt exemplu de prajituri rapide cu fructe de toamna, este urmatorul:

Budinca de struguri – Este foarte usor de preparat si necesita un timp scurt de gatire.

Ingrediente: 1 litru suc de struguri (1.5 kg struguri negri sau albi), 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar si scortisoara.

Sucul de struguri se formeaza prin fierberea timp de 5 minute a boabelor de struguri, dupa care acestea se zdrobesc si se trec printr-o sita.

Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu faina, peste care se va adauga sucul de struguri. Amestecul se pune la foc mic pana capata o consistenta omogena si cremoasa, formandu-se astfel budinca.

Aceasta prajitura este de preferat sa se consume rece!