Provocarea Ghidusului – Stai fara Internet!

Ne insoteste peste tot si a ajuns sa fie companionul vietilor noastre in aproape orice moment. Internetul este unul din elementele fara de care nu ne-am mai putea inchipui viata. Fie ca lucram, fie ca ne relaxam, fie ca invatam sau ne informam, aproape toate activitatile noastre au ajuns sa fie facute pe internet.

Intr-o lume online, provocarea cea mai grea care poate veni din partea ghidusului este urmatoarea:

Stai fara internet 3 zile! 

Timp de 3 zile dezactiveaza-ti internetul de pe telefon si nu porni no-internetcalculatorul. Nu va muri nimeni daca nu te va vedea online si nici tu nu vei muri daca vei face activitati in stil clasic. Vei redescoperi o parte excelenta a vietii, care te obliga sa te descurci intr-un mod activ. 

Daca tot renunti la internet, renunta si la televizor sau orice are monitor care te leaga de lume in felul asta.

Daca ai impresia ca o sa te plictisesti in cele 3 zile, iata cateva idei de activitati pe care le poti face fara internet:

  •  Viziteaza obiectivele orasului in care locuiesti.  Cu siguranta nu ai vizitat tot ce are de oferit localitatea ta. Fie ca ai un muzeu, o casa memoriala sau o parte din natura deosebita pe care nu le-ai vazut niciodata, incearca sa le faci o vizita!
  •  Citeste un ziar tiparit. De cata vreme nu ai mai pus mana pe un ziar de hartie? Daca ai pofta de noutati, citeste un ziar tiparit!
  •  Scoate-ti prietenii la o bere!  Asta cu siguranta faci si daca ai acces la internet, insa ti se va parea mult mai gustoasa berea in momentul in care esti obligat sa stai departe de calculator!
  • Citeste o carte inainte de culcare. Daca obisnuiesti sa vezi un film sau un serial inainte sa te culci, citeste o carte inainte de somn. O carte citita, inca o viata traita.

Dupa ce ai trecut prin experienta fara internet, intoarce-te la Ghidus si spune-i cum a fost!:)