Uncategorized

Ce trebuie sa stii despre reciclarea inoxului?

8

Oțelul inoxidabil este un aliaj de fier care conține nichel și crom pentru a proteja împotriva coroziunii și a ruginii. De asemenea, cunoscut sub numele de oțel inoxidabil, acest material este extrem de puternic și rezistent la temperaturi înalte care asigură performanțe optime în condiții de mediu și chimice severe. Proprietățile fizice inerente din oțelul inoxidabil face ideala utilizarea în sectoarele de construcții, automobile și transport. Prin versatilitatea sa, de asemenea, este un material popular în articole de uz casnic, cum ar fi aparate de bucătărie și tacâmuri.

Centru_reciclare_inox

Cererea pentru oțelul inoxidabil s-a dublat în ultimii zece ani, cu o producție în creștere cu mai mult de 25 de milioane de tone pe an. În acest context, industria de reciclare a inoxului a devenit un actor esențial în asigurarea unei surse stabile de materii prime secundare de calitate.

În afară de nichel și crom, alte elemente de aliere majore utilizate în combinație cu oțel includ; molibden, titan, tungsten și vanadiu. Aceste metale sunt limitate și sunt disponibile doar în foarte puține părți ale cuvântului, ceea ce face extracția costisitoare și dificilă. Reciclarea este, prin urmare, esențială pentru a evita epuizarea resurselor naturale ale planetei.

Procesele de reciclare:

Cele mai multe dintre aceste aliaje speciale sunt foarte similare în aparență. Tehnologiile de identificare sofisticate, inclusiv spectrometrie de raze X, sunt folosite pentru a separa și a pregăti fiecare tip. Reciclarea de inox este un procedeu similar cu cel utilizat pentru alte metalele feroase.

Sortarea: Deoarece multe forme de oțel inoxidabil nu sunt magnetice, acest metal nu poate fi ușor separat de alte materiale reciclabile într-o instalație de reciclare cu centuri magnetice.
Balotare: produsele din oțel inoxidabil sunt compactate în blocuri mari, pentru a îmbunătăți ușurința manipulării și transportului.
Forfecat: mașini hidraulice capabile să exercite o presiune enormă este folosita pentru a reduce din oțelul inoxidabil greutatea.
Separare: Masina de tocat încorporează rotative  magnetice pentru a separa metalele feroase din alte materiale. Separarea ulterioară se realizează cu ajutorul curentului electric, fluxului de aer de inalta presiune si sistemelor plutitoare de lichid.
Topire: Materialele recuperate sunt topite împreună într-un cuptor. Acest proces este determinat de gradul de puritate necesar pentru viitoarele aplicații ale materiei prime secundare. Oțelul inoxidabil topit este apoi turnat în Role și formă de lingouri sau în plăci. Ulterior, acestea pot fi rulate în foi plate, care sunt utilizate pentru fabricarea de noi produse.

Oțel inoxidabil este 100% reciclabil și nu pierde nici una dintre proprietățile sale fizice originale în acest proces. Cele mai comune aplicatii includ:

Construcție: Excelenta rezistență la coroziune, rezistența și maleabilitatea permite construirea de atractive, de întreținere reduse și pereți cortină durabile și acoperișuri.
Depozitarea și producția alimentară: Oțelul inoxidabil rezista la bacterii de colonizare, nu alterează gustul produselor alimentare și este ușor de curățat și sterilizat.
Transport: vagoane de călători de trenuri de mare viteză de astăzi sunt adesea construite din oțel inoxidabil, care oferă rezistență structurală și protecție de avarie îmbunătățita.

Comentezi?

comentarii

Ce mai poti citi?

 • Donald Trump – Tot ce trebuie sa stii despre el

  Donald Trump, fiul lui Fred Christ Trump si al lui Mary Anne MacLeod, s-a nascut in 14 iunie 1946. Tatal sau a fost un mare constructor american si un dezvoltator imobiliar de succes. Donald a fost educat la Academia Militara din New York de la varsta de 13 ani, dupa ce a traversat o perioada…

 • Alimentele care iti ajuta pielea sa suporte frigul

  Fata noastra este expusa in mod constant frigului si agresiunilor de afara. Si atunci cand este foarte frig afara, la fel ca si acum, este esential sa o ajuti sa se protejeze de frig si de alte agresiuni exterioare. Si o alimentatie bogata in nutrienti este un veritabil atu. Iarna, mai ales cand este ger…

 • horoscop-rac

  Horoscop – Cum ii merge racului in 2017

  Ianuarie: Faptul ca nu prea va place agitatia si aglomeratia suna destul de cunoscut. Daca acesta a fost motivul pentru care nu ati optat pentru un Revelion in deplasare, astrele se aseaza favorabil pentru a pleca la drum acum. Tot aveti tendinta de a amana un concediu, insa oboseala nu va va ierta luna urmatoare….

 • Cum se sarbatoreste Craciunul in lume

  Chiar daca Craciunul este sarbatorit de crestinii din intreaga lume, traditiile si obiceiurile difera de la o tara la alta. Haideti sa descoperim impreuna traditiile de Craciun si festivitatile de sfarsit de an in patru colturi ale lumii. Australia. Daca noua romanilor ne este greu sa ne imaginam un Craciun sub o caldura torida, acesta…

 • Sfaturi utile la amenajarea unei gradini

  Amenajarea unei gradini este o adevarata provocare pentru cei care locuiesc la casa. Evident, toata lumea isi doreste o gradina ce ofera confort total si imagini impresionante, insa de multe ori nu iese chiar asa. Iata, asadar, cateva sfaturi utile pentru amenajarea gradinii: Informeaza-te inainte de a incepe si fa-ti un plan! Inainte de a incepe…

reduceri online
 

Panouri Solare

Panouri Solare