Stii care sunt alimentele care nu ar trebui sa fie combinate?

Consumul de alimente vine pentru organism cu un plus de nutrienti necesari organismului. Alimentele sunt cele care ne ajuta sa fim cei mai sanatosi, atunci cand sunt alese cum trebuie si combinate corect.

combiner-aliments-500x285

Alimentatia echilibrata si sanatoasa este deci un lucru extrem de important. Numeroase alimente pot sa aiba virtuti foarte pozitive contra anumitor probleme de sanatate daca sunt combinate asa cum trebuie deoarece fiecare aliment vine cu proprietatile sale si poate ameliora starea de sanatate.  Dar nu toate alimentele au fost facute pentru a fi folosite impreuna. Care sunt alimentele care nu ar trebui sa fie combinate?

Spanacul si branza. Spanacul contine o substanta, pe numele sau oxalat, care poate impiedica absorbtia corecta a calciului. Din acest motiv, spanacul nu ar trebui sa fie amestecat cu branza sau alte produse lactate.

Lichidele in timpul mesei. Nu se recomanda sa se consume mult prea multe lichide in timpul mesei. Acest lucru poate sa incetineasca digestia si poate sa aiba efecte nefaste asupra sanatatii. Deci atunci cand iei masa ar trebui sa reduci la maximum cantitatea de lichide pe care o consumi.

Zaharul. Nu ar trebui sa adaugi zahar in produsele care sunt deja dulci. Se va mari astfel numarul de calorii pe care organismul trebuie sa il ingerereze. Un lucru deloc bun pentru el.

Alimentele bogate in magneziu si bauturile carbogazoase. Nu ar trebui sa consumi bauturi carbogazoase care sunt bogate in zahar. In plus, alimentele care contin magneziu nu ar trebui sa fie combinate cu ele. Bauturile carbogazoase contin fosfati care nu lasa organismul sa asimileze asa cum trebuie calciul.

Glucidele, feculentii si alte alimentele acide. Glucidele si feculentii trebuie sa fie mestecate cat mai bine pentru a putea fi digerate asa cum trebuie. Dar alimentele acide pot incetini foarte tare digestia. Nu se recomanda deci folosirea de rosii alaturi de paste sau de orez.

Fructele dulci cu cele acide. Fructele dulci nu sunt deloc compatibile cu cele acide. Pot crea in organism unele reactii chimice care sunt nocive pentru buna functionare a organismului.

Felurile de mancare cu sosuri. Sosurile contin gasimi care pot incetini digestia si pot neutraliza enzimele sucurilor gastrice. Deci nu pot functiona asa cum trebuie.