Interesant din lume

Tipuri de transport si domenii de aplicare

4

RW22056Cu totii stim cum putem sa calatorim noi, oamenii, atat in tara cat si in exteriorul acesteia. Transportul aerian, transportul terestru sau transportul maritim sunt facute special pentru a ne satisface nevoile de a ajunge dintr-o parte in alta a lumii. De multe ori insa, mai ales in ultima vreme, cand nevoile industriale sunt din ce in ce mai mari iar tehnologia este in ce in ce mai dezvoltata, avem nevoie de transport pentru o varietate foarte mare de marfuri.

Exista servicii de transport tractoare  sau de transport a utilajelor  mari? Cat costa si cum se face un transport marfa international? Cu siguranta, sunt intrebari pe care multi dintre noi si le pun.

Transportul a ajuns sa fie atat de dezvoltat incat sa poata fi perceput ca o adevarata industrie. Doar mijloacele de transport au o uriasa diversitate, incepand cu semiremorcile cu fose si continuand cu numeroasele camioane, microbuse, trailere sau platforme. Practic, poti transporta absolut orice, din orice colt al lumii in altul, fara niciun fel de probleme. Evident, costul poate sa fie o problema, asadar, rectificam: poti transporta absolut orice atata vreme cat ai bugetul necesar.

Care sunt cele mai intalnite tipuri de transport ?

Vom analiza putin tipurile de transport la care putem apela in momentele in care vrem sa trimitem un produs dintr-o parte in alta a globului.

 •  Transportul rutier de marfa. Este cea mai intalnita varianta de transport, deoarece prezinta o flexibilitate mare pentru transportarea produselor de dimensiuni mici si medii. Acesta este facut cu tiruri, microbuze, masini frigorifice sau masini special construite pentru diverse variante de marfuri. Practic, de la transportul lemnului pana la transportul containerelor din metal, toate sunt facute prin aceasta metoda.
 • Transportul agabaritic. Este un transport special, cre necesita o multime de aprobari inainte de a fi efectuat. Acesta se face pentru a transporta elemente uriase, cum ar fi silozurile de cereale, generatoarele foarte puternice sau ambarcatiunile de dimensiuni foarte mari.
 • Transportul special. Acest tip de transport nu se refera neaparat la elemente mari, ci la elemente care necesita o grija speciala, cum ar fi materialele explozive.
 • Transportul de utilaje. Evident, utilajele trebuie sa fie si ele transportate, indiferent ca este vorba despre utilajele industriale sau despre cele necesare in agricultura. Exista o ramura foarte dezvoltata a transportului care se ocupa special de transportul acestor masini foarte mari.

 

Comentezi?

comentarii

Ce mai poti citi?

 • chinaaa

  De ce sa vizitezi China?

  Asia adaposteste 48 de tari. Atunci intrebarea logica este urmatoarea: de ce sa vizitezi China si nu o alta tara din Asia? Vom raspunde la aceasta intrebare in cele ce urmeaza. Deoarece China este una din cele mai mari tari de pe planeta, gasim aici o multime de situri turistice, numeroase find cele care au…

 • stres

  5 alimente care pot diminua nivelul de stres

  Stresul reprezinta felul in care raspunde organismul in fata situatiilor periculoase. In acele momente, nivelul de adrenalina urca, un hormon care poate declansa o serie de raspunsuri nervoase care ne pregatesc fie pentru lupta, fie pentru fuga. Si chiar daca persoanele nu reactioneaza mereu pe moment prin intermediul unui raspuns fizic rapid, organismul este cel…

 • pantofi

  Pantofi pe care orice femeie trebuie sa ii aiba

  Toata lumea stie, pantofii sunt punctul slab al femeilor. Chiar daca au zeci de perechi in dulap cu siguranta vor mai multe, si mai multe. Fiecare pereche de pantofi in parte trebuie sa fie adaptata unei tinute, unui stil precis. Iata care sunt pantofii pe care orice femeie trebuie sa ii aiba. Balerinii. Indemodabili, balerinii…

 • saltea-copii-md

  Alegerea unei saltele pentru copii – Toxicitatea este un factor critic de luat in considerare

  Atunci cand cumpara o saltea de copii, parintii cred, de obicei, ca pretul si confortul sunt cele mai importante aspecte, neglijand cel mai critic factor – daca salteaua este non-toxica. Toxicitatea este un factor esential de luat in considerare cand vine vorba de sanatatea unui copil. O saltea tipica este plina de chimicale si poate…

 • calatorie

  Planifica calatoria de vis in cinci etape facile

  Planificarea unei calatorii nu inseamna doar alegerea destinatiei si consultarea previziunilor meteorologice. Planificarea unei calatorii reprezinta un proces destul de complex insa necesar pentru evitarea aparitiilor unor probleme. Buget limitat. Pentru a fi sigur de faptul ca iti respecti bugetul, trebuie sa tii cont de o multime de factori in momentul planificarii calatoriei: schimb valutar,…

reduceri online
 

Panouri Solare

Panouri Solare