Top 7 alimente cu calorii negative

Atunci cand vrei sa slabesti, trebuie sa incerci sa combini exercitiile cu o alimentatie echilibrata. Dar tebuie sa ai mare grija si la alimentele care pot reprezenta un ajutor in plus. Adica la cele care au calorii negative.

Ce inseamna asta? Este vorba despre anumite alimente a caror absorbtie necesita un consum energetic superior fata de continutul de calorii pe care il contin. Deci alimentele cu calorii negative sunt cele care iti vor ajuta corpul sa consume mai multe calorii decat contine propriul aliment. Pentru a ajunge la asta, alimentele cu calorii negative vor trebui sa recurga la caloriile acumulate in organism.

Vei fi astfel hranita asa cum trebuie, dar vei reusi in acelasi timp sa arzi calorii.

Sparanghelul este un aliment cu calorii negative care are si un efect diuretic la noi in corp. Fiert in apa, nu prajit in ulei sau unt, este un aliment extrem de sanatos.

Vinetele. Vinetele sunt delicioase legume cu calorii negative daca le consumi sub forma de piure mai ales. Dar sunt si legumele perfecte de consumat alaturi de carne si de peste pentru a prepara cele mai delicioase, dar si cele mai sanatoase sau nutritive preparate.

Rosiile cherry. Rosiile cherry contin mult mai putin zahar decat rosiile traditionale. Contin calorii negative dar si un numar important de vitamine. Deci ar trebui sa devina ingredientul preferat de la tine din salate.

Sfecla. Sfecla este un ingredient perfect cu calorii negative de consumat in salate sau sucuri, alaturi de alte legume sau fructe. O leguma excelenta cu o multime de proprietati minunate pentru sanatate, dar care contine putine calorii.

Broccoli este o leguma foarte delicioasa si foarte sanatoasa. Cea mai buna alegere pe care o poti face- o poti amesteca cu fructele uscate precum nucile, dar si cu susanul sau alte mirodenii.

Morcovii. Morcovii sunt perfecti alaturi de alte legume in preparate de tot felul, dar si in sucuri. Se poate amesteca cu portocalele sau grepfrutul pentru a se obtine cel mai bun suc detox.

Anghinarea. Anghinarea este un aliment delicios consumat crud sau fiert alaturi de un strop de ulei de masline. Un aliment impecabil care te va ajuta sa reduci trigliceridele din sange si care va combate colesterolul.