Zahar in sampon, noua tendinta in materie de frumusete

Stres, vant, poluare, materii chimice…parul nostru este expus zi de zi la grele incercari. Rezultat? Par deteriorat si tern. Simtim o nevoie mai acuta de a-l proteja de toti acesti factori care il pot deteriora si sa scapam de toate impuritatile care se acumuleaza pe scalpul nostru. Redarea stralucirii si vitalitatii unui par tern este adesea dificila, trebuie sa tratam problema de la radacina. Solutia salvatoare: un gomaj al scalpului, noua tendinta in materie de frumusete capilara.

O idee putin ciudata in aparenta insa extrem de eficienta care atrage din ce in ce mai multe internaute si reteta miracol pentru a avea un par sanatos: zahar in sampon.

In realitate, aceasta noua tendinta in materie de frumusete consta in efectuarea unui gomaj al scalpului, adaugand zahar in samponul obisnuit. Chiar daca suntem deja obisnuite sa efectuam un gomaj al pielii cu zahar, ideea de a adauga acest ingredient in sampon ne cam pune pe ganduri. In aparenta, gomajul scalpului cu zahar ne permite sa ne debarasam de pelicule, sa stimulam reinnoirea celulara, sa activam fabricarea naturala de colagen, sa oxigenam celulele si sa stimulam microcirculatia ceea ce permite parului sa respire mai bine si sa creasca mai repede. Un gomaj rapid, usor de realizat de oricine.

Pentru prepararea si aplicarea acetei retete magice trebuie doar sa adaugi o lingura de zahar alb pudra in cantitatea de sampon pe care urmeaza sa o utilizezi. Maseaza apoi scalpul cu ajutorul unor miscari circulare pentru a stimula microcirculatia. Dupa doua-trei minute clateste parul. Zaharul va fi eliminat fara probleme, fara sa lase reziduuri.

Un gest de frumusete ideal pentru cele cu par gras, caruia ii lipseste tonusul si volumul, gest pe care il poti efectua de doua ori pe luna. Nu trebuie sa abuzezi de acest gest deoarece ai putea obtine efectul invers, sa iti ingrasi si mai tare parul. Persoanele cu un scalp mai sensibil ar trebui sa evite sa incerce aceasta reteta deoarece zaharul este destul de abraziv.