AI NEVOIE DE RENOVARE A IZOLAȚIEI MANSARDEI?

SEMNE CĂ AI NEVOIE DE IZOLARE ÎN MANSARDA SAU PODUL CASEI

Izolarea bună a mansardei sau podului necirculat ajută la menținerea confortului în casă și a facturilor de energie sub control. Este greu de știut dacă ai suficientă izolație la mansardă fără a efectua o inspecție adecvată a podului. Dar următoarele puncte sunt câteva semne că este posibil să ai nevoie de o modernizare a izolației mansardei.

VÂRSTA CASEI

Vârsta casei tale poate oferi câteva indicii despre izolarea mansardei tale. Casele mai noi sunt mai bine izolate decât casele mai vechi. De-a lungul anilor, am învățat mai multe despre viața eficientă din punct de vedere energetic. Dar chiar și casele construite cu un deceniu în urmă s-ar putea să nu fie izolate conform standardelor actuale de eficiență. Unele case mai vechi au fost modernizate anterior, în timp ce altele nu. Dacă aveți o casă mai veche, este o idee bună să verificați.

FACTURI MARI LA ENERGIE

Facturile neobișnuit de mari la energie pot fi un semnal roșu și pot indica o problemă de izolație. Sunt de așteptat creșteri anuale ale costurilor de încălzire și răcire, dar creșteri dramatice pot indica necesitatea îmbunătățirii izolației mansardei.

CAMERE CARE SE ÎNCĂLZESC SAU SE RĂCESC ÎNCET

Izolarea slabă a mansardei poate apărea în modele aleatorii. Dacă observați că anumite încăperi se răcesc lent vara sau se încălzesc mai lent decât alte încăperi iarna, izolația de deasupra acelor încăperi poate fi deranjată, deteriorată sau deplasată din cauza activității din pod. Izolația mansardei care este umedă din cauza problemelor legate de umiditate nu va funcționa la fel ca o izolație uscată și poate duce la încălzire și răcire neuniformă sau chiar la mucegai.

TOPIREA RAPIDĂ PE ACOPERIȘ, IARNA

Sloiurile, blocajele și țurțurii de gheață sunt semne de probleme. În timpul iernii, deși poate părea contraintuitiv, podul ar trebui să fie menținut cât mai aproape de temperaturile exterioare pentru a evita acumularea de căldură în pod. Când podul tău este cald iarna, zăpada de pe acoperiș se poate topi prea repede. Topirea rapidă a zăpezii îngheață apoi în jgheab provocând un baraj care blochează fluxul de apă. Barajele de gheață forțează apa și gheața sub învelitoare și vă deteriorează structura acoperișului.

Acumularea de căldură în pod, în timpul iernii, se datorează creșterii căldurii din spațiul de locuit în pod, prin goluri și crăpături. Se poate datora și izolației inadecvate a mansardei. Izolarea slabă a mansardei duce la funcționarea mai frecventă a sistemului de încălzire pentru a menține încăperile calde. Această povară în exces adaugă uzură instalației, iar factura de încălzire va crește.

Umiditatea mansardei și izolatia umedă

Umiditatea din pod poate deteriora izolația mansardei. Dacă izolația devine umedă sau udă, nu poate izola în mod corespunzător spațiile de locuit. Trebuie înlocuită. Izolarea umedă se datorează adesea condensului de umezeală, unei scurgeri de pe acoperiș, a unei băi sau a unei evacuări directe în pod, mai degrabă decât în afara casei.

Umiditatea poate duce, de asemenea, la probleme de mucegai și putregai. Golurile etanșate corespunzător și izolarea bună, cuplată cu o ventilație adecvată a podului vă pot proteja izolația de deteriorarea umezelii.

În concluzie, îmbunătățirea izolației mansardei se poate amortiza în unul sau două sezoane, în funcție de nivelul actual de izolație și de dimensiunea mansardei. Aceasta este una dintre cele mai bune îmbunătățiri ale casei, cu o rentabilitate ridicată a investiției în comparație cu zeci de alte îmbunătățiri ale casei. Și conform evaluarilor de azi, izolarea adecvată a mansardei poate reduce costurile de încălzire și răcire cu până la 40%.

Nu amâna izolarea mansardei deaorece crezi că este o mare bătaie de cap sau un proiect mare. Cu izolația de mansardă suflată – cu celuloză sau fibră de lemn, izolația mansardei se poate îmbunătăți în câteva ore. Echipajele Izolatiinaturale.ro sunt foarte bine instruite și utilizează cele mai noi instrumente și tehnici de izolare pentru a se asigura că obțineți cele mai bune rezultate, cu perturbări minime pentru casa sau viața ta ori a familiei.