Termenul de casa modulara face referire la o constructie care este impartita in module. Conceptul de modularitate este strans asociat cu posibilitatea de a schimba/ mari casa in viitor – practic, un set de module care formeaza astazi o casa poate fi implementat pe viitor cu alte module pentru a se transforma intr-o alta cladire.
Constructorii care ridica acest tip de case modulare la cheie combina metodele traditionale si tehnicile moderne cu scopul de a proiecta case inteligente capabile sa ofere cea mai buna izolare si eficienta pentru a obtine cel mai mic consum de energie posibil. Se iau in considerare factori diversi, precum vantul, umiditatea, indicele de radiatie solara sau temperatura exterioara a casei. Este important de notat ca fiecare tip de clima necesita actiuni diferite. De fapt, acest tip de arhitectura bioclimatica este cel care predomina in lumea caselor modulare.
Astfel de cladiri sunt ideale deoarece, prin modificarea diferitelor aspecte in momentul constructiei, este posibil sa se obtina o temperatura perfecta in interior, fara a fi nevoie de aer conditionat sau incalzire.
In cazul caselor modulare, izolarea este cheia
In timpul iernii, este esential sa existe o izolatie adecvata in casele modulare, astfel incat aerul conditionat si confortul din interior sa nu se piarda la exterior. In opinia specialistilor, acesta este unul dintre cei mai importanti factori atunci cand se cumpara o locuinta, deoarece se estimeaza ca mare parte din cheltuielile anuale de energie ale unei locuinte sunt cheltuite pentru aer conditionat.
Atunci cand se construiesc astfel de cladiri, cei implicati in proiecte, tin cont de conditiile climatice si atmosferice. Astfel ca, pentru panta acoperisului, grosimea peretilor, izolarea pardoselii, compartimentarea interioara, tipul de materiale de constructie folosite sau construirea de terase se utilizeaza tehnici tehnici diferite cu ajutorul carora casele sa se mentina bine izolate.
Cum sunt construite optim casele modulare?
Dezvoltatorii care se ocupa de construirea caselor modulare tin cont ca acestea sa fie acoperite cu un invelis termic adecvat pentru o izolare perfecta.
Avand in vedere ca se estimeaza ca, daca ferestrele nu au o izolatie termica adecvata, pana la 30% din caldura interioara se poate pierde prin ele in timpul lunilor de iarna, pentru casele modulare este potrivit sa se utilizeze geamuri duble si triple.
Pe de alta parte, betonul este unul dintre cei mai buni izolatori existenti, iar atunci cand este utilizat impreuna cu vata minerala, ipsos si gips-carton, izolatia termica si acustica este excelenta.
Pe scurt, pentru a asigura economisirea energiei si o climatizare perfecta a casei modulare, este necesar sa se aiba in vedere o izolatie optima, o buna orientare a casei, precum si ferestre si usi etanse, cu grosimi si materiale potrivite pentru diverse tipuri de clima.
Motive in plus sa iti cumperi o casa modulara? Casele modulare sunt construite intr-un mediu controlat si, prin urmare, emisiile de deseuri sunt mult mai reduse. In plus, materialele utilizate pentru construirea caselor prefabricate, cum ar fi lemnul sau betonul, sunt complet reutilizabile. Pretul, termenele minime de constructie si avantajele energetice ale caselor modulare au crescut vanzarile pentru acest tip de case in intreaga lume.