admin

Care este cea mai buna perioada a anului pentru un peeling chimic?

Temperaturile scazute de iarna nu sunt intotdeauna prietenoase cu pielea ta. In timpul lunilor de iarna, poate fi necesar sa acorzi o atentie deosebita regimului de ingrijire a pielii, folosind creme mai hidratante si consumand mai multa apa pentru a-ti mentine pielea tanara.

Exista si o alta optiune de tratament pentru piele de luat in considerare cand vremea este inca rece. Peelingurile chimice nu numai ca sunt ideale in sezonul de iarna, dar iti vor pregati, de asemenea, cel mai mare organ al corpului pentru vara.

Conform specialistilor in dermatologie, peelingul chimic este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru indepartarea diferitelor imperfectiuni ale pielii si reintinerire. Exista diferite niveluri de peeling chimic pentru a aborda o multitudine de defecte ale pielii care iti pot afecta aspectul si increderea in sine, inclusiv petele de varsta si cicatricile provocate de acnee.

​In ce cazuri sunt indicate peelingurile chimice?

Peelingurile chimice implica aplicarea unei solutii chimice speciale pe piele pentru a exfolia celulele terne si moarte, celule ale pielii care te fac sa arati mai in varsta decat esti. Dupa ce vechea piele dispare, pielea noua si sanatoasa de dedesubt va iesi la iveala, oferindu-ti un aspect proaspat si tanar.

Exista trei niveluri diferite de peeling chimic pe care dermatologii le folosesc pentru a aborda probleme precum:

  • pete solare;
  • pete de varsta;
  • cicatrici provocate de acnee;
  • riduri fine;
  • culoare neuniforma a pielii.

Tratamentul iti poate imbunatati, de asemenea, textura si tonusul general al pielii, lasandu-ti un aspect vibrant si revigorat.

​Alegerea nivelului de peeling chimic

Pentru a determina ce tip de peeling chimic iti este potrivit, medicul dermatolog iti va evalua starea de sanatate a pielii si te va intreba despre problemele pe care vrei sa le abordezi folosind acest tratament.

Exista trei niveluri de peeling chimic:

  • peeling chimic superficial;
  • peeling chimic mediu;
  • peeling chimic profund.

Daca esti in cautarea unei modalitati rapide de a-ti imbunatati nuanta si textura pielii, peelingul superficial poate fi o alegere buna. In cadrul tratamentului ti se va aplica o solutie chimica de acid alfa-hidroxi pentru a-ti indeparta stratul exterior al pielii, fara prea multa iritare. Peelingul chimic usor poate ajuta, de asemenea, la combaterea ridurilor usoare si a liniilor fine.

Daca doresti sa estompezi ridurile adanci sau sa scapi de cicatricile de acnee, tratamentul de peeling chimic mediu poate fi cel mai indicat. Acidul tricloracetic se foloseste intr-un astfel de caz, acesta actionand prin indepartarea a doua straturi de piele in asa fel incat sa dezvaluie pielea sanatoasa de dedesubt.

Peelingul chimic profund este cel mai puternic tip de peeling facial, acesta fiind benefic pentru persoanele cu cicatrici severe de acnee sau leziuni precanceroase. Tratamentul actioneaza prin indepartarea a trei straturi de piele si se face in timp ce esti sub anestezie, in asa fel incat sa simti cat mai putin disconfort.

Desi este extrem de eficient, peelingul chimic profund ar trebui sa fie facut o singura data in viata pentru a preveni complicatiile de sanatate. Peelingurile usoare pot fi facute de mai multe ori pe an, in timp ce peelingurile medii pot fi facute de doua pana la trei ori pe an.

mai multe informatii puteti afla de la specialiștii Centrului Medical Misca