Casca copiat – tehnologia din spate

La momentul actual, avand in vedere era tehnologiei super avansate in care ne aflam, metodele de invatare si cele de evaluare se schimba continuu. Intr-o continua schimbare sunt si modalitatile prin care unii elevi si studenti incearca sa gaseasca scurtaturi in ceea ce priveste obtinerea succesului academic. Una dintre aceste “solutii” controversate, care a captat atentia in ultimul timp, este casca de copiat. Acest dispozitiv mic si la prima vedere inofensiv este, de fapt, rezultatul unei combinatii ingenioase intre tehnologie si nevoia de a trece mai usor peste texte si examene. In acest articol vom descoperi impreuna tehnologia sofisticata din spatele castilor de copiat si cateva moduri in care acestea au evoluat pentru a deveni niste instrumente aproape de nedetectat in incercarile de copiere de pe bancile scolii.

Casca copiat – cum functioneaza aceasta mai exact?

In mod obisnuit, o astfel de casca de copiat este alcatuita dintr-un sistem simplu, cateva componente esentiale care lucreaza impreuna pentru ca informatiile de care ai nevoie sa ajunga la tine in cel mai subtil mod posibil. Astfel, iata care sunt componentele din care o casca de copiateste alcatuita si cum functioneaza ele impreuna:

  • CASCA COPIAT – Aceasta este de o marime minuscula, fiind de fapt o “micro-casca”, dimensiunile acesteia fiind foarte mici, pentru ca o data ce este plasata in ureche sa nu se poata observa. Casca de copiat are in componenta sa un receptor audio incorporat ce poate reda sunete la un volum potrivit, astfel incat sa auzi doar tu informatille de care ai nevoie pentru a promova.
  • CONECTAREA LA UN TELEFON MOBIL – Al doilea element fara de care casca de copiat nu ar putea functiona este un dispozitiv care sa transmita sunetul de care tu ai nevoie in casca. Poate fi fie un telefon mobil, fie un MP3 Player.
  • Despre SISTEMUL DE TRANSMISIE AL CĂȘTILOR DE COPIAT. Acest sistem poate fi de mai multe feluri, prin intermediul acestuia informatiile audio sunt transmise de la sursa catre micro-casca printr-un sistem de transmisie. Acesta poate consta intr-un fi foarte subțire și aproape invizibil, sau poate fi un sistem wireless, cum ar fi Bluetooth. In prezent insa, preferate sunt castile de copiat wireless, fiind mult mai usor de trecut cu vederea si aproape imposibil de descoperit.
  • MICROFON – Exista si unele casti de copiat al caror sistem include si un microfon discret, ce iti poate oferi oportunitatea de a comunica la distanta cu o alta persoana ce iti poate furniza raspunsurile.
  • BATERIE SI ALTE TIPURI DE INCARCARE – Deoarece componentele unei casti de copiat sunt atat de mici, bateriile sunt la randul lor unele miniaturale. Bateriile sunt de cele mai multe ori unele minuscule. De altfel, exista si casti de copiat care se pot incarca, lucru ce le face si mai simplu de folosit, insa vine totusi cu niste dezavantaje. In cazul in care uiti sa lasi casca de copiat la incarcat sau nu o incarci suficient poti ramane fara baterie in cele mai proaste momente.

Cuvant de final – casca copiat

In final, cu siguranta si tu ai ajuns la concluzia ca, utilizand o astfel de metoda de copiat, sansele sa fii prins sunt minime. De altfel, prin utilizarea acestei tehnologii, vei putea asculta informatiile de care sa ai nevoie fara ca aceasta sa fie detectata de cei din jur. Cu toate acestea, este important de subliniat ca folosirea unor astfel de dispozitive pentru a copia la examene este considerata in mod general ca fiind una neetica. De asemenea, o astfel de practica iti poate aduce consecinte grave, chiar si la cele mai importante examene. Cu toate ca o casca de copiat este o varianta foarte buna de a copia, trebuie sa iti asumi faptul ca poti fi prins/a, fapt pentru care nu recomandam copiatul.