admin

365

Ce invata copilul tau de la jucarii?

Copiilor le place sa se joace cu jucarii, deoarece acestea le starnesc curiozitatea. Ei pot petrece ore intregi jucandu-se cu jucariile lor preferate. Pentru parinti, jucariile le ofera o mare usurare, deoarece ii tin ocupati pe micutii lor. Dar te-ai intrebat vreodata despre beneficiile jucariilor legate de cresterea copilului tau?

Multi nu stiu ca beneficiile jucariilor pentru copii nu se limiteaza la simpla distractie. De fapt, jucariile contribuie foarte mult la dezvoltarea mintii si sufletului copiilor. In randurile ce urmeaza, iti vom vorbi despre principalele beneficii de a-ti lasa copilul sa se joace cu jucaria lui preferata.

​Ajuta la dezvoltarea simturilor.

Jucariile vin in diferite forme, dimensiuni, culori si modele de design. Cand copiii se joaca cu ele, ei dezvolta un simt al diferitelor tipuri de forme geometrice. Ei devin curiosi in legatura cu jucariile pe care le au si incearca sa le foloseasca in moduri hilar de creative. Acest lucru are ca rezultat dezvoltarea abilitatilor analitice ale copilului. Modelele de culoare ale jucariilor ajuta, de asemenea, la imbunatatirea vederii. Copilul tau va incepe astfel sa recunoasca mai usor forme, dimensiuni, culori, texturi, etc.

​O putere de concentrare mai buna.

Jucariile sunt eficiente pentru a-ti mentine copilul calm si fericit, dar asta nu este tot. Cand copilul tau se joaca cu jucaria lui, va uita de orice altceva. Astfel de activitati pe termen lung au ca rezultat cresterea puterii de concentrare a copilului tau.

El isi va dezvolta astfel capacitatea de a petrece mai mult timp cu o anumita problema. Cu siguranta, vei observa aceasta abilitate a micutului tau odaca ce va incepe scoala.

​Stimuleaza dezvoltarea mintii.

Deoarece copilul ramane fericit si concentrat in timp ce se joaca cu jucaria lui preferata, sanatatea sa mintala incepe sa fie imbunatatita. El va incepe sa dezvolte o perspectiva noua asupra fiecarei intamplari din jurul sau.

​Jucariile pot fi o modalitate grozava de a-l mentine pe copil intr-o forma fizica buna.

Esti constient de esenta activitatilor fizice in dezvoltarea corporala a copilului tau. Oferindu-i copilului jucarii functionale, cum ar fi masinute electrice, ATV-uri si camioane, te poti asigura ca se va angaja in activitati fizice zilnic.

Aceasta este, de fapt, o modalitate excelenta de a-ti motiva micutul sa faca exercitii fizice cat mai des.