Ce soiuri de lucerna poti achizitiona?

Pe piata agricola romaneasca, poti achizitiona o serie diferita de soiuri de lucerna, insa pentru fiecare in parte, trebuie sa te interesezi de metodele de crestere si de diferentele si asemanarile specifice dintre acestea. Pentru a le asigura conditiile optime de dezvoltare si pentru a produce culturi bogate si sanatoase si esti in cautarea unor persoane care vand samanta lucerna trebuie sa te asiguri mai intai ca intelegi asemanarile si diferentele dintre soiuri.

lucerna

Lucerna Hunter River

Acest tip de lucerna prezinta numeroase avantaje: este foarte longeviv, avand rezistenta la seceta si iernat. Se poate adapta usor la toate tipurile de sol ceea ce este un lucru pozitiv pentru orice fermier. Prezinta o digestibilitate foarte buna, in sensul in care, are un continut mare de proteina, cu peste 10% fata de medie.

Daca doriti sa cultivati acest soi se recomanda sa fie semanat atat primavara cat si toamna, in toate zonele din Romania in care se cultiva lucerna. Talia plantei este inalta, cu o tulpina goala in interior, frunze distribuite dens in lungul bobocului si o coroana pe care se dezvolta lastarii. Este printre soiurile cele mai productive din Catalogul Agricol UE.

Lucerna Letizia

Acest soi, la fel ca precedentul, este longeviv. Cu posibilitatea de a fi exploatat cu pana la 5 ani de si prezinta o rezistenta mare la seceta si iernat. Si acesta se adapteaza foarte bine la toate tipurile de sol. In plus, are o capacitate mare de regenerare dupa taiere.

Are in compozitie proprietati nutritionale si digerabilitate foarte bune mai ales pentru cresterea vitelor. Totodata, prezinta o rezistenta foarte buna la mucegai de zapada. Astfel ca faciliteaza tot procesul de depozitare. Se recomanda a fi semanat atat primavara, cat si toamna.

Este indicata pentru producerea de masa verde si furaje insolizate si folosind acest soi s-au obtinut rezultate bune in toate zonele in care se cultiva lucerna, in Romania. Samanta acesteia este drajata, talia plantei fiind de dimensiune medii si este inalta, iar frunzele sunt distribuite dens. Are un potential ridicat de productie.

Lucerna Giulia

Soiul Giulia de lucerna este un soi cu randament ridicat, cu continut mare de proteina si un grad ridicat de digestibilitate. Contine o valoare nutritionala echilibrata si se recomanda sa fie supusa procesului de insilozare si deshidratare.

Este un soi foarte longeviv, are cea mai mare toleranta la frig si rezistenta la seceta si boli. Poate fi semanata atat primavara, cat si toamna. Samanta este drajata, talia plantei medie-inalta iar florile au o culoare violet deschis, iar frunzele sunt dense si distribuite uniform pe tulpina. Si acest soi este cunoscut pentru potentialul ridicat de productie, regasindu-se in Catalogul UE. Productiile sale au depasit atat cantitativ, cat si calitativ soiurile aflate in competitie in diverse zone din Romania.

Daca doriti sa achizitionati soiuri calitative de lucerna, intrati aici si puteti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a face alegerea cea mai potrivita. In plus, pe langa seminte de lucerna, puteti gasi o varietate mare de soiuri de cereale, mazare, floarea soarelui, porumb, soia, rapita, grau, orz si triticale.