Cele mai bune regiuni din lume in care poti degusta vinul

Stiai ca turistii sunt din ce in ce mai interesati de calatoriile tematice? Cum ar fi sa vizitezi o podgorie in timpul unui weekend? Suna bine, nu-i asa? O modalitate inedita si ideala totodata de a descoperi cele mai bune regiuni din lume pentru a degusta cel mai delicios vin avand drept fundale cele mai frumoase panorame.

Valea Duoro, Portugalia. Bine ai venit in inima principalului producator viticol din Portugalia: Valea Duoro. Dupa ce ai traversat regiunea cu trenul si ai descoperit diferitele podgorii asezate in forma de terasa care deseneaza aceste peisaje clasate in patrimoniul mondial Unesco, opreste-te intr-una din pivnitele in care este pastrat si imbatraneste unul din cele mai cunoscute si mai vechi vinuri din lume, Porto. Valea Duoro produce cele mai bune si mai cunoscute vinuri seci, Duoro Reserva 2009 fiind cel mai cunoscut dintre ele.

Nappa Valley, California. La o ora si jumatate distanta de San Francisco se afla cea mai cunoscuta regiune viticola din Statele Unite ale Americii, Nappa Valley. Reputata si apreciata, aceasta regiune se afla pe locul doi in topul celor mai populare destinatii turistice din California, dupa Disneyland. In anii ’60 Nappa Valley a cunoscut o dezvoltare enorma, producand cel mai bun vin californian.

Podgoriile din Stellenbosch, Africa de Sud. Situata in Peninsula Cap, regiunea Stellenbosch este citata drept cea mai frumoasa regiune viticola dar si cea mai productiva din Africa de Sud. Cele mai importante domenii vticole din Africa se afla aici, in partea de sud. Stellenbosch este o regiune cunoscuta in special pentru vinurile sale rosii care beneficiaza de o diversitate geologica importanta. Cele mai cunoscute sunt cabernet-sauvignon, merlot, syrah si pinotage, cel mai cunoscut vin sud-african, nascut la universitatea din Stellenbosch. Trebuie sa ajungi neaparat aici, macar o data in viata. Nu vei regreta, iti garantam acest lucru.