Cum alegi un apartament in Sibiu? Ghid Practic!

apartament Sibiu

Sibiul este un oras mic, insa cu toate astea se remarca prin oportunitatile pe care le ofera celor care locuiesc aici. Este o localitate cu somaj mic, cu foarte multi investitori, cu peisaje deosebit de frumoase, cu o istorie bogata, cu transport in comun bine pus la punct si cu un renume mondial care este din ce in ce mai bine conturat. Nu este de mirare, asadar, ca atunci cand cauti apartamente de vanzare Sibiu poti avea probleme in a gasi cea mai buna varianta.

Exista o tendinta foarte clara din partea unui numar din ce in ce mai mare de oameni sa se mute in Sibiu, iar in graba de a gasi un apartament ieftin, acestia neglijeaza aspecte foarte importante. Inainte de a face o achizitie insa, este bine sa raspunzi la o serie de intrebari si sa te documentezi foarte bine.

Iata ce trebuie sa stii!

  1. Intreaba-te pentru ce ai nevoie de apartament! Este o investitie din care vrei sa faci bani sau este o investitie in confortul familiei tale. Daca scopul tau este acela de a-l inchiria, este recomandat sa cauti un apartament in zona centrala care sa ofere acces facil catre Muzeul Brukenthal, catre Podul Minciunilor si catre numeroasele restaurante si baruri din centru. Daca, in schimb, vrei apartamentul pentru familia ta, cauta o zona cat mai linistita, departe de aglomeratia din centru, care are acces catre supermarketuri, gradinite, scoli sau spitale.
  2. Vizualizeaza mai multe apartamente. Oferta este una destul de vasta si diferentele intre unitatile locative sunt mari. Este bine sa vizualizezi cat mai multe locuinte, pentru a-ti contura mai bine cerintele pe care le ai! Unele au acces catre mici gradini, altele sunt spatioase si luminoase iar altele se afla in cladiri cu putini vecini.
  3. Verifica starea constructiei ! Este un aspect esential pentru cei care isi doresc un apartament pe care sa se poata baza in timp. Din pacate, o buna parte din cladirile din centrul istoric al Sibiului sunt in stare avansata de degradare si tocmai acestea au costuri foarte mari. Este bine sa angajezi o firma care sa faca o inspectie profesionala, deoarece multe cladiri sunt renovate, insa doar la nivelul fatadei, structura fiind una fragila.
  4. Asigura-te ca apartamentul nu genereaza costuri foarte mari! Asta inseamna ca trebuie sa fie intr-o cladire bine izolata din punct de vedere termic si fnic, are spatii usor de incalzit si nu are defecte structurale sau defecte estetice foarte mari. De multe ori, apartamentele ieftine necesita investitii similare cu cea necesara pentru achizitie, ceea ce le creste substantial costul.

Oportunitati privind apartamentele din Sibiu exista zilnic. Cel mai probabil, nu vei gasi apartamentul perfect inca din prima zi de cautari, insa daca urmaresti zilnic site-uri de anunturi precum ofera.ro si vizitezi cat mai multe locuinte, ai toate sansele sa gasesti acel apartament care sa se incadreze perfect in cerintele de confort, costuri si pozitie.