VladP

Curățarea geamurilor și ușilor de termopan. Cu ce poți să le cureți și ce să NU faci vreodată

Geamurile și ușile de termopan sunt la mare căutare datorită rezistenței și eficienței energetice. Ele păstrează căldura, intimitatea și confortul locuinței fără prea mult efort din partea ta. Au nevoie doar de puțină atenție și îngrijire pentru a te bucura de ele cât mai mult timp.

Iată ce trebuie să știi despre curățarea geamurilor și ușilor de termopan, astfel încă să le menții în cea mai bună formă posibilă.

Cum trebuie să cureți geamurile și ușile de termopan

În general, suprafețele geamurilor și ușilor de termopan sunt ușor de curățat cu ajutorul unei lavete înmuiate în apă și detergent sau o soluție pe bază de oțet.

Pentru uși și ferestre PVC, pune câteva picături de detergent lichid într-un bol cu apă caldă și spală blând, îndepărtând praful și murdăria obișnuită. O soluție ecologică ar fi un amestec de apă și oțet alb pentru curățarea petelor.

Ai grijă să diluezi oțetul în suficientă apă și nu îl folosi în stare mult prea concentrată pentru că riști să îndepărtezi luciul ramelor.

Atunci când cureți o ramă albă, fie de geam, fie de usa PVC încearcă să folosești o lavetă de culoare deschisă, pentru a evita un eventual transfer de culoare pe rama de plastic.

Pentru geamuri, folosește o lavetă moale, care nu zgârie suprafața de sticlă, împreună cu soluții speciale de spălat geamuri. Apoi, treci cu o racletă, de sus în jos, pentru a curăța spuma și apa.

Ce să NU faci vreodată la curățarea tâmplăriei din PVC de la termopane

Nu folosi niciodată produse de curățare abrazive sau bureți aspri, deoarece acestea pot zgâria suprafețele lucioase ale termopanelor.

Nu folosi substanțe chimice agresive, nici pe rame, nici pe sticlă, pentru că vor deteriora suprafețele și vor afecta, în timp, etanșeitatea geamurilor.

Nu folosi obiecte ascuțite sau cu margini dure pentru a îndepărta murdăria uscată și petele de vopsea, de exemplu, deoarece acestea pot deteriora suprafețele.

Nu aplica presiune pe geamuri și pe ramele din PVC atunci când le speli pentru că riști să le deformezi și, implicit, să afectezi etanşeitatea ferestrelor.

Urmează aceste sfaturi și curățarea geamurilor și ușilor de termopan va fi mult mai ușoară. În plus, vor străluci de fiecare dată și vor contribui la aspectul plăcut al casei tale.