Curiozitati interesante despre videoconferinte

Exista multe idei preconcepute despre videochat, multi considerand ca este o activitate ilegala sau cel putin imorala. Adevarul este ca poate fi si asta, insa videochatul este mult mai complex de atat. Aproape oricine poate spune astazi ca a facut videochat, in conditiile in care activitatea este definita foarte simplu: chat video. Cu siguranta ai vorbit cel putin odata pe messenger video sau pe skype.

Chiar si studiourile care fac bani din asta au iesit cumva din umbra, dovada fiind faptul ca exista din ce in ce mai multe business-uri infloritoare de videochat Iasi sau Bucuresti, in care tinerii fac bani legal, au contracte de munca, etc. Intr-o lume in care subiectul poate fi abordat mult mai relaxat, putem calatori putin in istorie pentru a descoperi cele mai interesante si amuzante lucruri despre chatul video.

Care sunt cele mai interesante lucruri despre video chat?

  1. Primul apel video din istorie a avut loc in 1956. cei de la AT&T au creat o solutie denumita ” Picturephone” in care se transmiteau imagini ce se schimbau o data la 2 secunde. Nu era un video cursiv, insa era o evolutie uimitoare. Pentru public, tehnologia a devenit disponibila abia in 1964.
  2. O buna perioada de vreme a existat inclusiv posibilitatea de a face apeluri video din locuri publice. Picturephone-ul celor de la AT&T a fost instalat in mai multe locatii publice din New Yotk si Chicago. Cei care doreau sa le foloseasca insa, trebuia sa faca rezervare in avans si sa plateasca sume considerabile de bani. O convorbire de 15 minute costa 80 de dolari, ceea ce inseamna aproximativ 610 dolari in zilele noastre. Cum era de asteptat, costul prea mare nu a convins, ceea ce dus la inchiderea a 3 locatii pana in 1968;
  3. Tot AT&T a vrut sa implementeze sistemul de videoconferinta in locuinte si birouri, cu un cost de 160 de dolari pe luna. Au reusit sa vanda doar 500 de sisteme insa.
  4. Popularitatea reala a convorbirilor video a aparut in 2003, odata cu Skype-ul. De atunci, lucrurile au evoluat constant, pana in punctul in care oricine are un telefon mobil poate sa poarte convorbiri video cu persoane din intreaga lume.

Videochatul est emai complex decat ai crede, asadar si este pentru oricine. Cu siguranta, intregul concept va evolua foarte rapid si cel mai probabil, in scurt timp se va transforma din chat pe un monitor in chat sub forma de holograma.