drojdie inactiva

Alexandra

Esti brutar? Iata tot ce trebuie sa stii despre drojdia inactiva!

drojdie inactiva

Ai auzit de drojdie proaspata, de drojdie uscata, instant, dar ce este drojdia inactiva si care este rolul ei in aluaturi?

Continua sa citesti si afla mai multe despre acest ingredient mai putin folosit!

Ce este, de fapt, drojdia inactiva?

Drojdia inactiva, cunoscuta si sub numele de drojdie dezactivata sau nutritionala, este un produs derivat din drojdiile care sunt cultivate intr-un mediu bogat in glucoza, apoi recoltate, spalate si, in cele din urma, uscate la caldura pentru a le opri activitatea.

Procesul prin care sunt incalzite distruge celulele vii ale drojdiei, facand-o inactiva din punct de vedere biologic. Spre deosebire de drojdia activa, drojdia inactiva nu este utilizata pentru fermentarea si cresterea aluaturilor, ci mai degraba ca supliment alimentar sau pentru arome.

De ce ar trebui sa folosesti drojdie inactiva in retete?

Drojdia inactiva este apreciata pentru profilul sau nutritional impresionant si gustul sau unic, care aduce aminte de branza, nuci sau chiar de bacon, in functie de varietate. Este o sursa excelenta de proteine, fibre, vitamine din complexul B, minerale si antioxidanti.

Cum pot include drojdia inactiva in produsele de panificatie?

Chiar daca drojdia inactiva nu va ajuta aluatul sa creasca, ea poate fi folosita pentru a da o aroma mai bogata painii, produselor de patiserie sau altor preparate.

Incearca sa adaugi drojdie inactiva in aluat sau o poti chiar presara peste produsele finite pentru un plus de gust si textura!

Este, de asemenea, o alternativa minunata pentru a crea „branzeturi” vegane sau sosuri cremoase fara lactate. Asadar, daca vrei sa creezi o gama speciala de produse vegane sau de post, poti experimenta si cu profilul aromatic al acestui tip de drojdie pentru a face umpluturi. Ce zici de o branzoaica cu branza vegana?

Exista vreun efect secundar al consumului de drojdie inactiva?

Drojdia inactiva este in general considerata sigura pentru majoritatea oamenilor, dar precum in cazul oricarui alt supliment alimentar, este posibil sa existe anumite exceptii. Persoanele cu alergii la drojdie ar trebui sa evite acest ingredient. De asemenea, datorita continutului sau bogat in fibre, consumul excesiv poate cauza balonare sau disconfort digestiv la unele persoane.

Cum aleg si pastrez drojdia inactiva?

Drojdia inactiva se gaseste sub diferite forme, inclusiv fulgi, granule sau pulbere, si poate fi achizitionata de la magazinele de alimente, unele supermarketuri sau chiar de la producatorii specializati in drojdii naturale.

Alege un produs de calitate, ideal de la un brand de incredere, asa cum este Lesaffre, un nume cunoscut si in care au incredere brutari din toata lumea.

Dupa deschidere, pastreaza drojdia inactiva intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si uscat – cu cat este impachetata mai bine, cu atat isi va pastra aroma si proprietatile nutritionale.

Esti pregatit sa te apuci de framantat si copt? Iata o lista de retete cu drojdie dezactivata pe care le poti testa!

  • Paine cu nuci
  • Crackers vegani
  • Focaccia cu rozmarin
  • Baghete aromate
  • Placinta sarata cu branza vegana
  • Briose sarate
  • Croissant
  • Galette cu legume
  • Placinte
  • Saratele

Chiar daca drojdia inactiva nu contribuie la cresterea aluatului, avantajele folosirii ei in retete nu ar trebui ignorate. Testeaza cat mai mult cu drojdiile naturale si invata sa faci cele mai bune produse de panificatie!