admin

Fericirea e o Arta

Da, o arta. La fel ca muzica, pictura, sculptura , teatrul , filmul si celelalte domenii considerate arta, eu, Ghidusul de serviciu, imi asum responsabilitatea sa declar si fericirea o arta.

E arta de a te cunoaste si de a fi multumit cu tine.

Majoritatea dintre noi, pentru ca ma includ in grupul celor nu foarte talentati in domeniu ,cautam fericirea undeva in exterior si asteptam ca o masina, o caruta cu bani, o calatorie, o sticla de bere sau o persoana sa ne faca fericiti. GRESIT!  

Singurul element care ne face fericiti in raport cu aceste obiecte, este visul pe care il avem inainte sa le obtinem si sentimentul pe care ni-l imaginam ca il va genera.

Cel mai usor exemplu si universal valabil este copilaria. Daca va amintiti, cand erati copii, sentimentul pe care il genera gandul de a fi adulti era unul de fericire , doar gandul…nu erati adulti si totusi in momentul in care va gandeati la aspectul asta, erati fericiti. Odata ajunsi adulti fericirea ori s-a naruit pentru ca au disparut visele, ori s-a divizat in mai multe vise :  Ce fericit as fi daca as avea o masina, ce fericit as fi daca as avea o casa, ce fericit as fi daca as avea o ciocolata, s.a.

Si in momentul in care obtineti masina, sunteti incantati 3 , 5 zile, dupa aia fericirea trece.

Ideea e ca acest sentiment numit fericire se gaseste undeva in noi si in momentul in care invatam sa il controlam si sa fim multumiti cu lucrurile bune pe care le avem, ne putem numi artisti.

Pana atunci, putem invata , orice arta se invata prin daruire si exercitiu. Singura diferenta este ca unii sunt mai talentati, altii au foarte mult de munca.

Daca v-am pus pe ganduri, nu asta a fost ideea 🙂  . Sunt Ghidus si oamenii din jurul meu trebuie sa fie imbujorati si cu pofta de viata!  Asa ca, uitati de exterior si cautati in voi!  ( Atentie, nu va indemn sa luati un bisturiu si sa faceti harachiri cautand fericirea, folositi-va doar mintea)

Pana data viitoare, distractie placuta si papabun

 

Lasa-ti parerea!