Ceaiul Kombucha este ceaiul consumat de peste 2000 de ani de cei din Rusia sau din China si incepe sa fie din ce in ce mai popular si la noi. Iata cateva motive care sa te convinga sa il consumi daca nu o faci deja.
Ceaiul Kombucha este un ceai delicios si plin de beneficii care este calificat drept « viu » si care este rezultatul fermentatiei , al zaharului si al unei culturi de micro-organisme active care formeaza un fel de un fel de preparat gelatinos, numit in mod comun « ciuperca » sau « mama kombucha ». In versiunea sa moderna se mai adauga si arome naturale precum ghimbirul, floarea de hibiscus, menta sau lamaia.
Ceaiul Kombucha este energizant. Ceaiul care sta la baza preparatului Kombucha este unul tonic. Poate fi verde, negru sau alb. Proprietatile sale energizante vin si de la zaharurile complexe provenite de la procesul de fermentatie. Este deci cea mai sanatoasa alternativa la cafea sau la bauturile energizante.
Kombucha poate ameliora sanatatea digestiva. Kombucha poate prepara sau ajuta digestia daca se consuma cu 20 de minute inainte de masa sau dupa. Deoarece este un aliment fermentat acesta contine bacterii din familia probioticelor dar si drojdii care pot contribui la ameliorarea tranzitului intestinal.
Este o buna sursa de antioxidanti. La fel ca si orice tip de ceai, Kombucha este o sursa deloc de neglijat de antioxidanti care te pot proteja contra bolilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer si boli legate de imbatranire.
Kombucha are si un efect racoritor. Kombucha contine si electroliti care pot favoriza digestia. Este o alternativa extrem de interesanta la sucurile dulci si la bauturile gazoase, o alternativa de mai buna calitate, bineinteles.
Poate intari sistemul imunitar. Kombucha este o sursa foarte buna de probiotice care pot favoriza echilibrul florei intestinale, care pot stimula sistemul imunitar si care pot mentine o buna stare de sanatate in general.
Alte beneficii pe scurt:
- te ajuta sa combati stresul.
- este ideal si pentru o piele sanatoasa si frumoasa.
- este bogat in vitaminele din grupa B, polifenoli si aminoacizi.