Semnificatia Bijuteriilor Indiene

frumusete-indiana_5cdc52b5bf513eIn ultimul timp am observat ca in Romania, femeile sunt atrase de cultura orientala, de muzica lor, precum si de bijuteriile care dau accentul vestimentatiei acestora.

In India, bijuteriile au o mare insemnatate pentru femei, de cele mai multe ori acestea fiind primite drept cadou in diferite perioade importante ale vietii, precum nasterea, casatoria, atunci cand devin mame, etc. Chiar si cele mai sarace femei poarta bijuterii deoarece acestea reprezinta un semn de bun augur.

Design-ul bijuteriilor indiene este atat de versatil, incat variaza de la stat la stat. Daca unele bijuterii sunt populare intr-un stat, intr-un alt stat ele nu mai sunt la fel de populare. Cu toate acestea, unele bijuterii de baza sunt comune in randul tuturor femeilor din India. Accesoriile de mireasa precum maangtika, cerceii,  inelele de nas, colierele, mangalsutra si bratarile alcatuiesc accesoriile de baza care impodobesc femeile din aceasta cultura. Pentru mirese, accesoriile cele mai folosite pentru tinuta lor sunt cel mai adesea din aur, in ultimul deceniu acestea fiind din ce in ce mai mult impanzite cu diamante.

In aceasta tara, arta bijuteriilor este foarte vasta, variind de la Meenakari si Kundan la pietre si siraguri de margele. Smaraldele, rubinele, safirele, coralii si turcoazul sunt unele dintre pietrele folosite pentru imbunatatirea bijuteriilor de aur si argint, bijuteriile de aur fiind cele mai populare in randul femeilor din sudul Indiei deoarece aici aurul este un semn de bun augur si un simbol al Indiei de Sud.

Daca v-am starnit interesul asupra podoabelor indiene, va invitam sa accesati site-ul www.expoz.ro si sa vizualizati cateva exemplare superbe ale acestei culturi.