Sfaturi utile pentru achiziționarea unei mașini noi

modele de mașini noi

Procesul pentru achiziționarea unei mașini noi este unul complex și cere mult timp și atenție, dincolo de suma necesară. Pentru că este un bun pe care îl vei utiliza destul de mulți ani și care are un preț de cumpărare ridicat, este necesar să te pregătești temeinic pentru a fi sigur că la final alegi ceea ce este potrivit pentru tine din toate punctele de vedere: calitate, preț optim, plăcerea condusului.

În fiecare an. producătorii se întrec în a lansa modele de mașini noi cât mai interesante, cu tehnologii din ce în ce mai inovative și care să îți ofere un confort și o siguranță cât mai mari. Partea bună este că vei găsi cu certitudine un autoturism care să te încânte. Partea mai puțin bună este că existând o varietate atât de mare, pentru a fi sigur că alegi exact ce ai nevoie sau ce te reprezintă, trebuie să depui un efort de cercetare complex.

Ți-am pregătit câteva sfaturi utile ca să știi cum să selectezi mașina potrivită pentru tine, dar și cum să o găsești.

1. Stabilește clar ce nevoi îți va îndepli noua ta mașină

În primul rând ar trebui să te gândești foarte serios la ce tip de nevoi va veni cu soluția viitoarea ta mașină. Poate ai nevoie de un autoturism mic de oraș, poate o mașină în care să încapă toată familia sau poate vrei o mașină sport cu care să atragi toate privirile. Pentru a căuta tipul de modele potrivite și pentru a salva timp este foarte important să răspunzi la această întrebare: ”Pentru ce am nevoie de mașină?”

2. Stabilește limita maximă pe care poți să o cheltuiești

Din moment ce ai hotărât ce tip de mașină ți-ar trebui, pasul următor este să stabilești un buget. Este cel mai simplu mod de a căuta doar autoturisme pe care ți le și permiți și de a rămâne și rațional în fața modelului aceluia negru, sport și cu mulți cai putere, când tu ai de fapt nevoie de o mașină care să fie pentru întreaga familie.

Ia în calcul de asemenea că nu se termină cheltuielile odată cu achiziționarea modelului dorit. Mai ai nevoie de bani în plus pentru asigurare, acte, înmatriculare, taxe și impozite. 

Este posibil de asemenea să fie necesar să apelezi și la o sursă externă de finanțare în cazul în care nu dispui de suma necesară, sumă care de regulă este cu 4 zerouri și în euro. 

3. Cercetează piața 

Pentru că mulți producători lansează modele care se încadrează în aceeași clasă, fă o cercetare cât mai amplă asupra a ceea ce oferă piața, evident încadrându-te în bugetul deja stabilit. Fă o listă preliminară cu toate mărcile și modelele pe care ți le dorești și începe o analiza lor ”la sânge”. Caută cât mai multe specificații tehnice, informează-te să știi și ce înseamnă și efectiv cu te ajută toate sistemele, tehnologiile sau opțiunile propuse. Caută cât mai multe recenzii făcute de specialiști, interesează-te despre problemele sau neajunsurile pe care le are fiecare marcă la modelele precedente. Compară prețuri, beneficii, devalorizare, garanție, costuri de întreținere viitoare, valoare taxe și impozite pentru a putea rămâne la o listă scurtă de modele care se încadrează în ceea ce îți dorești.

4. Caută modelele preferate

Cel mai simplu mod de a căuta modelele care te interesează este să te folosești de mediul online: dealerii și site-urile specializate își publică aici în fiecare zi noile oferte. Foarte important este să cauți același model la mai mulți dealeri auto întrucât cu siguranță vei găsi prețuri diferite sau avantaje pe care le oferă fiecare dintre ei.

Platforma cautimasina.ro este un pas excelent pentru a identifica cele mai bune variante de mașini noi. Funcționând ca un agregator, site-ul înglobează anunțuri de la mai mulți dealeri din România dar și de la persoane fizice și astfel vei putea foarte ușor să vezi ofertele acestora de prețuri. Completând niște criterii simple, ca brand, model, an de fabricație, preț minim și preț maxim, platforma îți va returna ofertele pentru mașini noi existente pe piață.

În acest moment există pe platformă peste 4000 de anunțuri cu automobile abia ieșite pe poarta fabricii. Avantajul este că oferta se și updatează în mod regula, iar tu poți fi la curent cu cele mai atrăgătoare oferte.

După interogarea platformei, fă o listă scurtă cu modelele pe care vrei să le vezi și în realitate pentru a putea programa un test drive.

5. Fă test drive cu modelele selectate

Programează test drive-uri cu modelele pe care ți le-ai ales din lista scurtă, astfel încât să poți să le compari, dar și să vezi în care te simți mai bine. De asemenea, ar fi înțelept să nu mergi singur, întrucât o a doua opinie care nu este implicată atât de emoțional în procesul de achiziție, poate să fie mult mai lucidă și să sesizeze eventualele neajunsuri pe termen lung ale mașinii.

6. Negociază prețul și obține cât mai multe avantaje

Odată ce ai hotărât care dintre modele îți satisface cel mai bine nevoile, asigură-te că știi toate ofertele, toate reducerile sau toate avantajele pe care poți să le ceri dealerului. Poate poți obține un preț mai mic, o perioadă extinsă de garanție sau poate niște opțiuni extra incluse în același preț.