Top 5 Cele mai frumoase castele din Franta

Dintre toate castelele din Europa, Franta le are, probabil, pe cele mai frumoase si impozante. Daca iti planifici o excursie in Franta, vei dori, cu siguranta, sa vezi macar cateva dintre castelele ale acestui romantic taram, sau ai putea chiar sa-ti petreci noptile intr-unele dintre castele, deoarece mai multi patroni ai acestor constructii si-au convertit proprietatile in hoteluri.

Iata care sunt cele mai frumoase 5 castele din Franta

castelul chenonceau1. Castelul Chenonceau – Construit pe raul Cher, acest castel a trecut prin mai multe maini, pana sa ajunga sa fie dat amantei Regelui Henri al II-lea, Diane de Poitiers. Stabilita in castelul Chenonceau, Diane de Poitiers a comandat proiectarea superbului pod care, astazi, ofera o nota de frumusete in plus acestei constructii, atragand foarte multi turisti. Acest pod este, de asemenea, motivul pentru care acest castel mai exista in ziua de azi, deoarece in timpul Revolutiei Franceze trebuia sa fie distrus, insa a fost salvat datorita proprietarului din acea perioada, care a convins Garzile Revolutionare ca podul este esential pentru comert (este singurul pod lung care traverseaza raul Cher).

castelul chambord2. Castelul Chambord – Acesta este, probabil, cel mai bun exemplu de arhitectura al Renasterii Franceze. Acest castel, cel mai mare din Valea Loarei, a fost construit de Regele Francisc I, pentru a-i servi ca locuinta de vanatoare si pentru a fi mai aproape de amanta lui. Constructia masiva centrala are cate un turn imens in fiecare din cele patru colturi ale sale si detine 365 de seminee, 84 de scari si 440 de camere. Castelul Chambord este imprejmuit de un parc superb impadurit de 13 000 de hectare. Este un loc de basm in care sa te opresti si sa vizitezi castelele din Valea Loarei dar, mai ales, pe acesta.

palatul versailles3. Palatul Versailles – In momentul in care proiectul de construire al Palatului Versailles a fost inceput, in anul 1624, orasul Versailles a fost doar un mic sat. Acum, aceasta zona este o suburbie bogata a Parisului, probabil, datorita acestei frumoase constructii. Palatul a servit, la inceput, ca o mica locuinta de vanatoare pentru Louis al XIII-lea, urmand mai tarziu sa se extinda. Succesorul sau, Ludovic al XIV-lea, de asemenea, l-a extins si renovat, determinandu-l sa devina unul dintre cele mai mari palate din intreaga lume. Acest lucru l-a ajutat pe rege sa-si indeplineasca dorinta de a-si stabili aici un nou centru pentru curtea regala. Datorita istoriei bogate din spatele Palatului Versailles, acesta a ajuns sa fie un simbol major al natiunii franceze.

montstmichel4. Mont St Michel – Construit in secolul al VIII-lea, acest impozant castel este situat pe o insula stancoasa din coasta de nord a Frantei, in Normandia. La inceputul perioadei de existenta a acestei manastiri, Mont St Michel a fost conectat de continent printr-un pod de teren, care era acoperit complet de apa in timpul mareelor inalte si vizibil doar la reflux. Din cauza adaugarii de terenuri agricole in acea zona, astazi, podul de teren nu mai este acolo. Cu toate acestea, adaugarea acestor terenuri agricole a determinat o apropiere a acestei constructii de continent, astazi Mont St Michel facand parte din Europa.

castelul carcassonne5. Castelul Carcassonne – Aceasta constructie face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si este, de fapt, o cetate intarita, care a fost construita de catre romani, in jurul anului 100 i. Hr., urmand sa fie restaurat complet in 1853. Castelul Carcassonne este una dintre cele mai frumoase cladiri din sudul Frantei si ofera privelisti de neegalat, din orice punct ai privi.