Top 5 Motive sa iti dai Copilul la Scoala de Actorie

Rememorand copilaria, ne amintim de diverse momente in care am fost nevoiti sa ne exprimam in public. Pentru niciun copil nu e usor sa spuna o poezie in fata clasei , pentru niciun copil nu e usor sa cante un cantec in fata unui public si tendinta tuturor in momentul in care sunt pusi in fata unei astfel de situatii este sa recite sau sa redea mecanic ceea ce au invatat.

Timiditatea este teama de necunoscut, insa fiecare poate sa scape de ea si sa ajunga sa poata vorbi deschis, corect si cu carisma in fata unui public.

Exista diverse metode prin care se poate invinge timiditatea, insa , probabil cea mai buna este actoria.  

Iata 5 motive serioase pentru care ar trebui sa ne trimitem copiii la o scoala de actorie ( si de ce nu, si pe noi):

1) Imbunatatirea abilitatii de exprimare, intr-un mediu degajat, de joaca;

Intrand intr-un grup de copii care interpreteaza diverse personaje, copilul tinde sa se exprime mult mai bine, deoarece in momentul in care intermpreteaza nu se mai reprezinta pe el , reprezinta acel personaj. In acest fel, toate greselile pe care le-ar putea face, toate raspunderile pe care isi inchipuie ca le-ar putea trage, nu i se atribuie lui, ci se atribuie acelui personaj. Fiind mult mai degajat, copilul se poate exprima mult mai bine.

2) Eliminarea temerii de a vorbi in public;

Teama de public se vindeca prin repetare. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, nu vrem ca prichindelul nostru sa ajunga la 30 de ani, sa trebuiasca sa prezinte lumii un proiect important si sa tremure de frica.  Daca de mic e pus in situatia de a fi tinta ochilor curiosi ai publicului, cu siguranta la maturitate va fi extrem de degajat.

3) Imbunatatirea dictiei;

Letiile de dictie din cadrul cursurilor de actorie il ajuta pe cel mic sa vorbeasca intr-un mod corect. Limba romana nu este o limba usoara, insa , cetatean al Romaniei fiind, unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii este sa scriem si sa vorbim corect.

4) Cresterea creativitatii prin construirea de personaje cu trairi, emotii si ganduri;

Construirea de personaje ii va da copilului idei. Idei copilaresti care la maturitate se pot transforma in idei incredibile de afaceri. Creativitatea este un element esential din viata unui om. Prin asta ne diferentiem de restul vietuitoarelor, creativitate . Cu cat mai multa, cu atat mai bine.

5) Autocontrol puternic.

Fie ca gandesti ca poti, fie ca gandesti ca nu poti, oricum ai dreptate” – H. Ford a descoperit fraza care exprima exact cel mai bun mod de a trece prin viata. Cu cat esti mai optimist, cu atat te ridici pe culmi mai inalte. Optimismul insa, pentru cei care nu il au din oficiu, se controleaza. Autocontrolul este un aspect esential pentru orice om. Daca ne controlam emotiile, trairile  si corpul putem sa spunem ca suntem oameni de succes.

 

Cam astea ar fi primele 5 motive pentru care merita sa va dati copilul la o scoala de actorie. Motive ar fi foarte multe, insa lasam loc si de descoperiri. Lasam loc pentru zile cand cel mic va veni fericit acasa , laudandu-se ca a descoperit ceva.. 🙂

Si pentru ca toata vorbaraia nu are niciun efect fara o recomandare , in 26 ianuarie , se deschide o noua grupa de actorie pentru copii.

  • Costa doar 700 Lei/12 sedinte si se intinde pe durata a 3 luni. 
  • Prima lectie este gratuita , in asa fel incat puteti vedea exact daca merita sau nu sa iti lasati copilul pe mana celor de la cursuri-actorie.ro

Daca vreti sa va inscrieti , puteti suna la 0731617892 sau sa intrati pe www.cursuri-actorie.ro .

Lasa-ti parerea!