Razvan

Vrei un city break? Ce să vezi în Sighișoara?

Ai nevoie de câteva zile în care să descoperi ceva nou, însă nu vrei să mergi foarte departe? Sighișoara ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Situat în inima Transilvaniei, acest oraș medieval oferă o combinație perfectă între istorie, cultură, arhitectură, evenimente deosebite și mqncare delicioasă. Chiar și atunci când cauți cazare Sighișoara vei descoperi o mulțime de locuri de-a dreptul impresionante, care te fac să te simți exact ca într-o cetate medievală.

Sighișoara a fost fondată de coloniștii sași în secolul al XII-lea și este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale locuite din Europa. De-a lungul secolelor, orașul a jucat un rol important în apărarea și dezvoltarea regiunii.

Una dintre cele mai celebre figuri istorice asociate cu acest oraș este Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Dracula, care se crede că s-a născut aici, în 1431.

Principalele Atracții din Sighișoara

Dacă alegi să petreci câteva zile în orașul transilvănean, vei avea ce vizita:

  • Turnul cu Ceas. Este simbolul orașului Sighișoara și unul dintre cele mai impresionante edificii medievale din Transilvania. Construit în secolul al XIV-lea, acest turn servea ca poartă principală de intrare în cetate și ca sediu al primăriei. Astăzi, găzduiește Muzeul de Istorie, unde poți descoperi exponate interesante despre trecutul orașului.
  • Scara Acoperită. Denumită și Scara Școlarilor, aceasta datează din 1642. A fost construită pentru a facilita accesul elevilor la școala situată pe Dealul Școlii, protejându-i de intemperii. Cu cele 176 de trepte, scara este un loc ales de foarte mulți pentru fotografii.
  • Biserica din Deal. Construită în stil gotic, această biserică impresionantă datează din secolul al XIV-lea și este una dintre cele mai mari și mai bine conservate biserici medievale din Transilvania. De la Biserica din Deal poți admira o panoramă spectaculoasă a întregului oraș.
  • Casa Vlad Dracul. Clădirea este astăzi un muzeu și restaurant, oferind vizitatorilor o incursiune în istoria fascinantă a familiei lui Vlad Țepeș.
  • Piața Cetății. Este inima vechii cetăți a Sighișoarei, un loc unde poți simți cu adevărat atmosfera medievală a orașului. Piața este înconjurată de clădiri istorice, magazine de suveniruri și cafenele, fiind un loc ideal pentru a te relaxa și a admira arhitectura locală.

Ce activități poți face în Sighișoara?

Dacă ai vizitat deja toate obiectivele, poți încerca diverse activităti specifice locului. În luna iulie, spre exemplu, nu trebuie să ratezi Festivalul Medieval, unul dintre cele mai mari și mai spectaculoase evenimente de acest gen din România. Festivalul include parade, concerte, spectacole de teatru și dans, toate recreând atmosfera medievală a orașului.

Dacă vrei să faci mișcare, împrejurimile Sighișoarei sunt perfecte pentru plimbări cu bicicleta. Există mai multe trasee care te vor duce prin peisaje pe care le vei îndrăgi. Poți închiria o bicicletă de la unul dintre centrele locale și să explorezi zona în ritmul tău.

Una dintre activitățile preferate de fiecare dintre noi este explorarea restaurantelor. În Sighișoara vei găsi o mulțime de locuri care servesc mâncăruri tradiționale transilvănene. Cu siguranță, nu vei pleca din acest oraș fără a descoperi câteva preparate ce vor deveni preferatele tale.

Unde stai în Sighișoara?

Există o mulțime de unități de cazare foarte interesante. Dacă vrei o cazare cu adevărat deosebită, îți recomandăm Taschlerhaus!

Curiozități și lucruri interesante despre Sighișoara

  • Din 1999, Sighișoara este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită valorii sale istorice și arhitecturale. Este unul dintre puținele orașe-cetate medievale locuite continuu din Europa.
  • Turnul cu Ceas găzduiește un mecanism impresionant de ceasornicărie, care include figurine mecanice reprezentând zilele săptămânii și personaje alegorice. Aceste figurine se mișcă la fiecare oră, oferind un spectacol fascinant pentru vizitatori.
  • Cimitirul Săsesc din Sighișoara este unul dintre cele mai vechi și mai bine păstrate cimitire din Transilvania. Aici poți vedea morminte vechi de secole, cu pietre funerare sculptate și epitafuri interesante.
  • Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sighișoara este primăvara și toamna, când vremea este plăcută și orașul nu este atât de aglomerat. Festivalul Medieval din iulie este, de asemenea, un moment excelent pentru a explora orașul.