4 Tipuri de plase anti insecte pe care poti sa contezi vara

Exista mai multe componente si accesorii plase anti insecte care fac ca modelele sa fie diferite in functie de modul in care au fost proiectate. Pe timpul verii este necesar ca ferestrele casei sa fie protejate cu plase contra insectelor, pentru ca somnul trebuie sa fie unul linistit si odihnitor noaptea si persoanele care locuiesc in casa nu trebuie sa fie deranjate de musafiri nedoriti cum ar fi tantarii. Sunt mai multe metode prin care o persoana se poate proteja de aceste insecte deranjante.

componente si accesorii plase anti insecte

Specialistii de la bestal.ro ofera explicatii amanuntite cu privire la plasele impotriva tantarilor si prezinta cele mai comune astfel de plase ce pot fi intalnite oriunde.

1. Plase tantari fixe

O plasa fixa anti insecte se monteaza pe geam si nu poate fi actionata altfel. Se va interveni asupra ei in momentul in care vremea se raceste si cand plasa este demontata si pusa la adapost pentru a fi protejata de vremea rea.

2. Plase anti insecte cu balamale

Plasele cu balamale sunt incadrate de rame metalice lucrate din profil de aluminiu pe care se afla doua balamale care permit deschiderea catre exterior. Sistemul de inchidere este executat pe baza de click sau de magneti si pentru a evita deschiderea generata de curentii de aer sau de vant plasa va ramane prinsa etans de rama.

Astfel de plase anti insecte sunt cel mai des intalnite si folosite si sunt foarte practice si usor de intretinut, fiind extrem de utile pe intreg parcursul sezonului cald pentru a preveni intrarea insectelor in casa.

3. Plase de tip rulou

Plasele de tip rulou au un design complet nou care imbunatateste aspectul tamplariei din lemn, din PVC sau din aluminiu. Acest model este ideal pentru spatiile in care nu exista posibilitatea de a deschide plasele din exterior. Astfel, plasele sunt rulate cu ajutorul arcurilor in caseta fixata in zona de sus din exteriorul ferestrei. Coborarea si ridicarea plasei se face cu ajutorul snurului si cu ajutorul manerelor. Plasa va fi prevazuta si cu un mecanism contra ridicarii accidentale. Nu are nevoie de demontare in perioada sezonului rece si se strange in caseta dupa ce a fost in prealabil curatata.

4. Plase anti insecte glisante

Astfel de modele de plase tantari se utilizeaza de obicei pe usile glisante care au o deschidere mai mare. Acestea permit economisirea de spatiu important prin eliminarea posibilitatii de a se deschide in exterior. Plasele sunt foarte usor de manevrat datorita modului de functionare prin alunecare pe sistemul de role care permite inchiderea ermetica. De asemenea sunt usor de curatat si de intretinut si praful depus se poate elimina doar cu ajutorul periilor fine.

Plasa in sine nu reprezinta singurul aspect de care utilizatorii trebuie sa tina cont in momentul in care isi aleg modelul. Este foarte importanta si tamplaria care le incadreaza care trebuie sa fie similara cu cea a geamurilor in ceea ce priveste materialul sau culorile. Poate fi tamplarie din PVC, din aluminiu sau din lemn. Se va alege intotdeauna modelul care arata cel mai bine in combinatie cu tamplaria geamului.