5 Alimente care te imbatranesc prematur

Ceea ce mananci si bei poate afecta felul in care te simti si arati

Intr-o epoca in care produsele alimentare conteaza, exista anumite tipuri de alimente care contin diverse tipuri de ingrediente care afecteaza organismul in mod negativ, mai ales daca sunt consumate zilnic.

Nu mai putem ignora ceea ce mancam, deoarece ne punem in pericol sanatatea si aspectul fizic, mai repede decat am putea clipi. Prin eliminarea acestor alimente sau prin reducerea acestora la un nivel minim, vom putea scadea in greutate, ne vom imbunatati aspectul pielii si vom obtine o sanatate mult imbunatatita.

Care este secretul de a ramane „forever young”? Pentru a ramane cat mai mult timp tineri, trebuie sa evitam consumul anumitor tipuri de alimente daunatoare organismului.

Iata care sunt principalele 5 alimente care te imbatranesc prematur:

1. Uleiurile hidrogenate sau trans grasimile

Aceste alimente se gasesc peste tot, mai ales prin prajituri si alimente prajite.

Uleiurile hidrogenate se transforma intr-un depozit de grasimi nesanatoase sau in acizi grasi trans si sunt un real factor de pericol ce contribuie la aparitia mai multor boli, printre care se afla si obezitatea. Cu toate acestea, oamenii continua sa consume aceste alimente, deoarece nu doresc o schimbare in stilul lor alimentar si, de asemenea, costa mai putin.

763702_73471399

2. Sucurile bogate in fructoza sau HFCS

Consumul excesiv de HFCS provoaca obezitate insuficienta hepatica, boli de inima, carii dentare, etc. Daca vrei sa mananci ceva dulce, ar fi mai bine sa inlocuiesti sucurile bogate in fructoza cu mere sau cu ciocolata neagra. Siropurile si bauturile non-organice (sucurile acidulate) contin mult mai mult zahar decat crezi. O sticla de Pepsi de 500 ml contine 17 lingurite de zahar.

2020_hfcs

3. Sarea rafinata

Pana acum se stia ca sarea provoaca retentie de apa in corpul nostru, dar acest lucru nu este singura problema aici. Rusii numesc sarea „moartea alba”.

Acest lucru se datoreaza faptului ca sarea este un factor ce contribuie la hipertensiunea arteriala (ridicarea tensiunii arteriale), care determina in mod direct: insuficienta cardiaca, pietre la rinichi, retentie de apa, cancer la stomac, etc.

Cu toate acestea, cat de multa sare ar trebui sa consumi depinde de cat de sanatos esti si de varsta pe care o ai.

Daca ai sub 50 de ani si nu ai vreo problema de sanatate majora si nici hipertensiune arteriala, atunci nu ar trebui sa-ti faci griji cu privire la pericolele consumului de sare. Cu toate acestea, ar trebui sa eviti sarea rafinata si alimentele prelucrate. Cei care, insa, au tensiune arteriala crescuta sau diabet nu ar trebui sa consume mai mult de 1 lingurita de sare pe zi.

sare rafinata

4. Carnea procesata

Carnea procesata, cum ar fi bacon-ul, prosciutto, salamurile sau carnatii, contine diferite cantitati daunatoare, ce pot cauza iritatii si inflamatii ale pielii.

Consumul de carne rosie, de asemenea, poate intrerupe capacitatea organismului de a produce colagen, fapt ce poate cauza o imbatranire prematura, deoarece colagenul este acea proteina ce mentine pielea tanara, ferma si sanatoasa. Totodata, consumul consistent de carne rosie poate cauza mai multe boli de inima, din pricina grasimilor saturate ce se gasesc in aceste alimente.

carne procesata

5. Alcoolul

Oricat de mult ne place sa bem un cocktail la un party sau intr-un club, nu trebuie sa uitam ca alcoolul este prelucrat prin ficat.Iar cu cat ficatul este mai sanatos, cu atat mai mult vom putea trai.

Aici nu este vorba despre un pahar de vin pe zi. Vorbim despre consumul excesiv de alcool. Ficatul nostru proceseaza toxine atunci cand bem alcool si are nevoie de timp pentru a se regenera.

Acneea, acneea rozacee si ridurile sunt toate rezultate ale imbatranirii premature cauzate de toxinele din ficat.

selection-of-alcohol-595x240