rear view of a silhouette man in window

Razvan

6 informatii reale, aproape imposibil de crezut

Esti pregatit sa fii uimit? Nu incepem un spectacol de magie, ci doar un spectacol regizat de lumea in care traiesti. Mapamondul este atat de divers, incat da nastere unor curiozitati de-a dreptul incredibile. Ne plac la nebunie lucrurile incredibile, asadar, o data la cateva zile vom impartasi cu tine tot ceea ce aflam nou. Iata primele 6 informatii aproape imposibil de crezut:

  1. Exista o creatura care nu moare. Pentru oameni, nemurirea este un mit. Pentru alte fiinte nu. Exista o creatura adevarata care nu moare niciodata. Turritopsis dohrnii este o specie de meduza care poate reveni la stadiul sau juvenil dupa maturizare. Acest ciclu fara sfarsit de regenerare o face singura creatura cunoscuta oficial ca fiind nemuritoare. Fascinant, nu-i asa?
  2. Guvernul american are un plan pentru o apocalipsa zombie. Crezi ca apocalipsa zombie este doar subiectul unor filme de groaza? Ai fi surprins sa afli ca guvernul SUA are un plan oficial pentru a face fata unei astfel de situatii. Planul de Dominare impotriva Zombilor, sau CONPLAN 8888-11, este o strategie serioasa elaborata in 2011 pentru a gestiona o posibila invazie zombie.
  3. Exista tari in care este legal sa evadezi din inchisoare. In Mexic, Germania si Austria, evadarea din inchisoare este considerata mai degraba o reactie umana naturala decat un act ilegal. Totusi, asta nu inseamna ca nu vei fi urmarit si pedepsit pentru orice fapta criminala comisa in timpul sau dupa evadare.
  4. Daca ai ghinionul sa fii impuscat de un lunetist, vei muri inainte de a auzi sunetul armei. Cu o viteza de 762 de metri pe secunda, glontul dintr-un pusca se deplaseaza mult mai repede decat sunetul, care calatoreste cu doar 343 de metri pe secunda. Asa ca, din pacate, vei fi mort inainte sa auzi zgomotul fatal.
  5. Semintele de susan au fost odata mai valoroase decat aurul. In Evul Mediu, oamenii pretuiau atat de mult semintele de susan incat acestea costau mai mult decat greutatea lor in aur. Erau considerate nu doar hranitoare si gustoase, ci si posedau proprietati magice sau spirituale, aducand noroc si avere. Asa ca, data viitoare cand le vei vedea pe un hamburger, sa le acorzi mai multa atentie!
  6. Pantofii cu toc au fost creati pentru barbati. Acestia erau o moda masculina in Persia din secolul al X-lea, iar femeile i-au adoptat abia in secolul al XVIII-lea. Deci, poate ca nu sunt chiar atat de „feminini” pe cat crezi!

Exista milioane de alte informatii cu adevarat uimitoare. Nu ti le vom spune pe toate, insa vom incerca sa le alegem pe cele care te pot face sa contemplezi cu uimire la ceea ce reprezinta lumea in care traiesti.