lemn lamelar

Alexandra

7 motive pentru care sa folosesti lemn lamelar in cadrul proiectului tau de renovare sau amenajare

lemn lamelar

lemn lamelar

Lemnul stratificat este un material foarte popular in randul expertilor in constructii. Utilizarea tot mai intensiva a acestui material este una care poate fi justificata printr-o serie intreaga de motive. 

Pentru inceput, trebuie sa stii ca acest tip de lemn a aparut ca urmare a dorintei oamenilor de a se putea folosi de lemn si in cadrul proiectelor de constructii in domenii dificile, care ar putea pune in pericol foarte rapid materialul in formele sale clasice, asa cu meste lemnul masiv sau cel brut.

Adaptabilitatea aceasta pe care o au structurile din lemn lamelar este completata si de alte avantaje pe care materialul le ofera utilizatorilor. Iata care sunt cele mai importante 7 beneficii pe care le garanteaza acest tip de lemn! 

De ce lemn lamelar: cele mai importante 7 motive

Lemnul lamelar este un material obtinut prin suprapunerea mai multor straturi de lemn, care sunt si lipite intre ele cu ajutorul unui adeziv special. Adezivul este esential in vederea obtinerii unei structuri solide si longevive, deoarece el este rezistent la actiunea umezelii.

In ceea ce priveste straturile de lemn care sunt suprapuse, acestea se obtin prin debitarea radiala a lemnului. Lipite, aceste straturi care pot fi in numar de doua, trei, patru sau chiar mai multe vor genera structuri rezistente la atiunea multor factori de mediu. 

Din lemn lamelar se obtin grinzi care pot fi folosite pentru construirea de foisoare, pergole, terase si alte structuri exterioare, inclusiv a unora aflate in zone expuse factorilor de mediu precum vantul sau umezeala. Iata de ce merita sa alegi lemn de acest fel, pentru proiectele tale!

  • Este foarte puternic – fiind vorba despre mai multe straturi de lemn suprapuse si lipite intre ele, grinzile sunt foarte rezistente. Ele isi ofera protectie reciproca in fata socurilor termice, mecanice si a altor factori de mediu.
  • Este drept si uniform – este vorba despre o structura bine finisata, dreapta si perfect uniforma, care isi pastreaza acest caracter in timp.
  • Nu putrezeste si nu  se deformeaza – beneficiind si de protectia adezivului special, lemnul de acest fel nu este vulnerabil in fata umezelii. De asemenea, el nu se deformeaza, fiind rezistent la socuri mecanice.
  • Este ecologic – materialul este ecologic si 100% reciclabil, inclusiv adezivul folosit la obtinerea grinzilor prin lipirea straturilor de lemn.
  • Izoleaza foarte bine – fiind vorba despre mai multe straturi din lemn de calitate, lipite ermetic, grinzile din lemn stratificat garanteaza o izolare foarte buna structurilor in care sunt integrate, inclusiv foisoarelor.
  • Au aspect placut – pe langa rezistenta si duritatea lemnului din aceasta categorie, materialul se utilizeaza in cadrul constructiilor precum foisoare, terase si pergole si datorita aspectului pe care il au grinzile.
  • Rezista bine in timp – lemnul stratificat, incleiat sau lamelar, asa cum sunt denumirile sub care poate fi gasit acest material, este unul dintre cele mai rezistente tipuri de lemn. De altfel, este dovedit ca grinzile de lemn stratificat sunt mai rezistente decat cele din lemn masiv.

Intra pe Construiesti.com si descopera cum poti sa beneficiezi si tu de grinzi din lemn lamelar, la un pret excelent. Comanda materialul de care ai nevoie si da startul proiectului de amenajare sau renovare pe care vrei sa il desfasori!