inchiriere apartamente

admin

Agentii sau proprietari? Tu ce preferi?

Bucurestiul este plin de oameni care vor sa inchirieze apartamente si garsoniere si de oameni care incearca sa ofere spre inchiriere diverse spatii. In conditiile in care sunt foarte multi cumparatori, mai ales in lunile de toamna si de iarna, foarte multi proprietari si agentii imobiliare se straduiesc sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a convinge cumparatorul ca locuinta pe care vor sa o inchirieze este cea mai buna.

inchiriere apartamente

Din punct de vedere al cumparatorului insa, putini stiu exact care sunt beneficiile inchirierii de la un proprietar si care sunt beneficiile inchirierii de la o agentie imobiliara, motiv pentru care majoritatea cauta sa inchirieze direct de la proprietari, deoarece nu sunt nevoiti sa mai plateasca niciun fel de comision.

Ce beneficii ofera o inchiriere direct de la proprietar?

  •  Pret initial mai mic, deoarece lipseste comisionul;
  • Inchirierea fara intermediari.

Ce beneficii ofera inchirierea de la agentii imobiliare?

  • Posibilitatea negocierii unui pret pe termen lung mult mai mic, care sa faca tranzactia rentabila, in ciuda comisionului initial platit la agentie;
  • Tranzactie mult mai sigura, deoarece se face pe baza unui contract;
  • Posibilitatea de a-ti gasi agentia apartamentul de care ai nevoie, fara sa mai fii nevoit sa cauti foarte mult;
  • Asigurarea unui apartament fara niciun fel de surprize neplacute.

Asadar, se pare ca desi majoritatea oamenilor prefera inchirierea direct de la proprietar, o agentie poate oferi mult mai multe beneficii pentru cumparatorul final.

Cum alegi insa cea mai buna agentie?

Cel mai bine este sa intri pe un site care prezinta mai multe agentii sau chiar si proprietari, care ofera apartamente spre inchiriere, precum acesta . In felul acesta poti sa gasesti extrem de multe oferte si poti gasi cea mai buna agentie, cu un comision destul de mic si cu succes in ceea ce priveste calitatea apartamentelor inchiriate. De asemenea, te poti interesa si de experienta altora cu agentia vizata de tine si poti incerca sa o cauti intr-un motor de cautare, sa vezi exact cu cine ai de a face.

Inchirierea unui apartament nu este acelasi lucru cu achizitia unuia, insa cu siguranta, cu cat gasesti un apartament mai potrivit gusturilor tale, cu atat este mai bine.