Alegerea notarului perfect

De-a lungul vietii, orice om strange numeroase documente. Fie ca este vorba despre documente de vanzare si cumparare, de casatorie sau divort sau de mostenire, pentru a putea fi legale si recunoscute de statul roman, acestea trebuie sa fie semnate de un notar.

Exista o multime de notari in Romania, asadar, alegerea notarului perfect poate sa fie o problema in momentul in care este nevoie de eliberarea unui act. Foarte multi oameni se orienteaza in functie de recomandarile pe care le primesc de la banci si alte institutii care cer acte si in functie de distanta pe care trebuie sa o parcurga pana la cel mai apropiat cabinet notarial. Totusi, pentru a beneficia de costuri foarte mici si de servicii foarte bune, alegerea notarului trebuie sa tina cont si de alte aspecte.

Cei de la Bnpjura.ro, cabinet notarial in Bucuresti foarte apreciat de clienti, ofera o serie de sfaturi in acest sens.

Cele 5 criterii de alegere a notarului perfect

  • Flexibilitatea de care da dovada notarul. Exista notari care ii obliga pe toti cei care au nevoie de acte sa mearga la cabinet. Exista si notari, precum cei de la Bnpjura.ro care se deplaseaza in spitale sau in penitenciare, usurand foarte mlt misiunea clientilor.
  • Proximitatea. Evident, conteaza ca notarul sa fie cat mai aproape de locuinta sau de locul de munca, in asa fel incat sa nu se piarda foarte mult timp in trafic.
  • Programul de lucru. Este important si ca notarul sa aiba un program de lucru care sa se ” inteleaga ” cu programul de lucru al solicitantului.
  • Serviciile pe care le ofera. Analizeaza cu atentie lista de servicii pe care le ofera cabinetul notarial pe care l-ai ales, in asa fel incat sa te asiguri ca iti poate oferi ceea ce ai nevoie.
  • Costurile. Nu in ultimul rand, conteaza costurile. Serviciile notariale pot fi destul de scumpe iar in cazul unor notari foarte cunoscuti acestea pot sa necesite investitii destul de mari. Compara preturile celor mai apropiati notari si asigura-te ca sunt echilibrate.

In momentul in care alegi un cabinet notarial este bine sa cauti acel cabinet care sa te reprezinte pe termen lung si foarte lung. In timp, cele mai importante acte de care ai nevoie vor fi rezolvate mult mai rapid la un notar care te cunoaste foarte bine si cu care ai mai lucrat.