Aiosif

Alimentele cu calorii negative – mit sau realitate?

Ai putea sa salbesti foarte usor doar mancand unele alimente? Da, se pare ca da, cu o conditie- sa consumi alimentele care au calorii negative.

calorii

Alimentele cu calorii negative sunt alimentele care au un aport de calorii foarte slab, un aport care este anulat in timpul digestiei. Nu sunt deloc energetice si aceste alimente miraculoase te ajuta chiar sa pierzi in greutate deoarece corpul consuma mai multe calorii pentru a le digera, mult mai multe decat contin acestea. Este si cazul legumei broccoli care vine cu 25 de kcal dar pentru digestia caruia sunt necesare 80. Deci la final ai reusit sa scapi de 55 de calorii. Mit sau realitate?

Mai intai este important sa precizam ca toate alimentele contin calorii, cu exceptia apei. Sub forma de glucide, de proteine sau lipide, aceste calorii sunt indispensabile pentru buna functionare a organismului. Dar atunci cand acestea sunt consumate intr-o cantitate mult prea mare, te fac sa te ingrasi.

Alimentele cu calorii negative. In ceea ce priveste legumele, caloriile negative se gasesc mai ales in varza, in spanac, fasole verde, andive, ardei sau castravete. Fructele cu calorii negative sunt lamaia, pepenele galben, ananasul, grepfrutul, pepenele rosu sau papaya care fac adevarate miracole.

Avantaje. Constituite in special din micronutrienti non energetici, – apa, fibre, saruri minerale si vitamine, alimentele care au calorii negative contin foarte foarte putine proteine, lipide si glucide. Sunt deci aliati de pret pentru cei care au grija de silueta lor. Consumul lor le ajuta si sa isi faca plinul de vitamine.

Dezavantaje. Daca vei consuma doar alimente cu calorii negative, vei suferi din cauza unor serioase carente. Trebuie sa tii cont ca daca vrei sa fii cat mai sanatos, este esntial sa ai un aport echilibrat de lipide, glucide si de proteine. In plus, daca legumele pot fi consumate fara moderatie, fructele vin cu un aport ridicat de zahar, fapt ce poate perturba pierderea in greutate.

Sa slabesti mancand doar telina cruda, sa tii o cura de ananas… niciun studiu nu a demonstrat inca efiecienta acestor alimente cu calorii negative.